Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2008

Av Louise - 4 november 2008 09:08

I natt var det ingen dans på rosorna direkt. Jag vaknade flera gånger av elementen och att jag behövde gå och kissa. Okej en gång men 3 gånger… Hallå vad är det som händer med mig?

 

Idag skulle inte Kevin följa med till jobbet så det fick bli en promenad klockan 6.30, det var jag, Kevin och 12 rådjur. Jobbigt eftersom Kevin blev lite tokig men härligt att ta en morgonpromenad och ha den naturen omkring sig. Hemma i Årsta så är det jag, IPOD och lastbilarna. Not so nice.

 

Men jag kom iväg i tid och hann med en tur till kyrkogården för att kolla till mammas grav. Slängde lite gamla ljus och ställde in ett nytt. Jag tycker det är fint när det lyser hos mamma.

Sedan hämtade jag upp Johan från jobbet i Tyresö C, han bor ju där så det var ju snällt av mig att ta med honom. Han åker kommunalt annars.

Åkte hem vid 11 och gick ut en sväng med Kevin igen, jag vill inte torka kiss hemma. Käkade en riktig hälsomacka, den består av en hård macka med skivad rå falukorv, skivade tomater och beasås på. Till den så drack jag ett glas juice och en kopp kaffe. Under tiden jag åt den underbara mackan så gick det ett hälsoprogram på tv där de sa att en kvinna ska få i sig 40 g fett om dagen, max 40 g. Den här mackan innehåll säkert 40 g fett per falukorvsbit. Men jag gick ju en promenad med Kevin, den var säkert värd en skiva falukorv.

 

Sedan åkte jag till tandhygienisten jag tycker inte om henne. Hon gör illa mig, jätte illa. När hon ska göra rent runt tänderna så tar hon i från fötterna och drar sönder halva tandköttet. Det gör så ont. Och när jag har alla slags maskiner i munnen börjar hon säga att ”stackare nu plågar jag dig”. Japp, det gör du och nu behöver jag inte träffa dig på ett år. Tjaba!

 

Tillbaka till jobbet och jobba lite innan det är dags att åka hem. Johan fick åka med mig hem till Tyresö, jag släppte honom i Centrum. Vi ses imorgon vid 7.30, Sharp!

Eva kom över på middag och sedan kollade vi på mina bilder och filmer från Australien.

Sedan gick vi på en promenad med Kevin, det var totalt kolsvart ute men det gick bra.

 

Idag chattade jag med Den från England, det var jätte länge sedan vi snackade med varandra. Han tycker jag är lite Crazy som ska tillbaka till Australien för så kort tid. Han sa att det kommer vara jättevarmt där nere då. Det bryr jag mig inte om, att det är varmt alltså.

Det är 27 grader nu i Adelaide och de säger att det kan bli över 35 mitt i sommaren, och jag åker dit mitt i sommaren. Lucky me!

 Nu kollar jag på House.
Av Louise - 3 november 2008 09:09

Oj, vad skönt jag har sovit i natt. Men det var ändå lite tufft att gå upp klockan 6 och släppa ut Kevin. När jag hoppade in i duschen satt Kevin och Doris och tittade på som om det vore dagens show. Snacka om att vara iakttagen. Sedan drog vi till jobbet, Kevin var inte lika hysterisk som igår. Vi tog en promenad utanför jobbet innan vi gick in. Vi lät alla fika och gå in på sina rum innan vi gick runt och hälsade. Vi hälsade på Monica först, hon är rädd för hundar. Men jag tyckte det gick bra. Kevin kan vara lite hoppig så det kan vara lite läskigt.

Jag satt på ett möte med ledningen och Kevin låg bredvid mig men helt plötsligt så började han skaka och gny. Så tillslut sa jag att jag måste ta en sväng med honom men jag hann inte ens ta på mig jackan. Där stod han och kissade på mitt golv.


Syrran hörde av sig från Kanarieöarna, det var inte så fint väder. Det var varmt men ingen sol.

Hon berättade däremot att Britt-Marie´s (Michelle´s farmor) mamma gick bort i lördags. Så de kommer inte att flyga till Kanarieöarna som planerat. Men syrran ville att jag skulle skicka ett blommogram till Britt-Marie, det var inga problem. Det fixade jag på en gång.

Sedan fortsatte dagen som vanligt, jag åt älgstek till lunch.


Runt 16 tiden åkte vi hem och tog en lång promenad. Sedan var det dags för middag och för Kevin en skön tupplur.


 Ikväll blir det en lugn tv kväll, jag orkar inte mer

  

Jag satt och kolla lite på tv programmet Färjan, och jag såg en mycket skum person. Det stod en kille och läste Viking Lines Dutyfree tidning i ett hörn vid hissen. :)

Av Louise - 2 november 2008 09:11

Jag har sovit gott…

och det trodde jag inte att jag skulle göra. För det är så många ljud på landet som jag inte har i stan. Syrrans element låter så in i helskotta, alla elementen låter. Det finns ingen plats i huset som inte låter, om jag inte tar på mig min IPOD.

 

När jag skulle gå och lägga mig så stängde jag dörren till sovrummet så att inte Doris kommer in och lägger sig hos mig. Men syrran hade förklarat att hon har lärt sig nu att hon inte får sova i sängen och lägger sig i en av fåtöljerna. Så jag öppnade dörren och la mig för att sova. Men den lilla rackaren trodde inte att jag kände att hon var uppe i sängen och gick, sedan spann hon så högt att jag omöjligt skulle kunna sova med henne där inne. Så det var bara att slänga ut henne i köket och stänga dörren. Men sedan somnade jag direkt.

 

Vaknade utvilad och klädde på mig jackan för att släppa ut Kevin så han fick kissa. Han blir så glad att han tog ett frivarv runt ängen. Han ser ut som en Greyhound som jagar en kanin.

Lade mig på soffan med en kopp kaffe och en bok, det var verkligen skönt. Men klockan den tickade fort för sedan var det dags att åka ut till mormor. Kevin hoppade glatt in i bilen men sedan var det inte lika glatt. Han flåsade av rädsla, han tycker inte om att åka bil. Så tänk er 45 minuter med en flåsande hund i nacken. Helt plötsligt så försökte han ta sig fram och sätta sig i mitt knä när jag körde. Men då blev jag sur och sa åt honom på skarpen. Han lyssnar inte så bra. Men han blev glad att träffa gammelmormor i alla fall. Hon blev också glad att träffa honom.

Mormor bjöd på älgstek och det var verkligen jättegott, jag fick lite i matlåda med mig. Det var snällt, nu har jag älgstek i två dagar. Men sedan var det dags att åka hem. In med Kevin i bilen och den här gången höjde jag volymen på radion så jag inte hörde honom flåsa.

Vi tog en promenad när vi kom hem.

 

Det ringde hos syrran och jag svarar alltid: Louise hemma hos Thessan och Patrik. Då var det Rolf (Roffe påffe nåffe såffe kåffe), vår läkare. Han berättade att flera kirurger på karolinska har tittat på Thessans röntgen plåtar och de måste operera. Det finns inget annat alternativ än operation. Det är inget farligt (sa han ungefär 3 gånger) men de måste in i knät. Jag hälsade att jag ska prata med Thessan om detta, jag ringde upp henne direkt.

Familjen hade det bra där nere, Good for them!
Av Louise - 1 november 2008 09:12

och jag har varit ute på en lång promenad med Kevin. Nu bor man alltså på landet.

Jag fick ett mess klockan 7:15 i morse att familjen var på väg. Det betyder att jag måste gå upp och åka ut till huset. Jag hann med att packa, vattna blommorna och diska innan jag åkte. Svängde förbi Ica Ringen för att handla lite saker. Vill kunna ligga i soffan och slappa idag.

Familjen ringde och berättade att de var framme, det hade gott bra med Lukke men Liam vägrade tydligen att vila på planet. Han var lite rädd tydligen. Nu väntade de på väskorna och ska snart åka till hotellet. Hoppas att de får det skönt, jag kommer ha det här hemma. Men det låter rätt mycket, elementen knakar hela tiden.

När jag kom till huset så behövde jag gå på toan, medans jag satt där så gick ett rådjur förbi mig. Det skulle aldrig hända i Årsta. Skulle det göra det så har jag allvarliga problem och behöver ringa skadedjursbekämpningen, eller Runar.

Nu sitter jag i soffan, mätt och belåten. Michelle hade lämnat en halv pizza till mig så det blev min lunch. Jag tittar på The best of TopGear. Jag tycker de där gubbarna kan vara rätt roliga.

Jag har inte fått några utslag av naglarna, vi har lyckats hitta ett alternativ. Bra gjort Carina.

Så vad har jag gjort idag… kollat på tv och tagit det lugnt. Jag och Kevin tog en till promenad, inte lika lång som den tidigare. Glömde sätta på mig reflexer, det var väldigt mörkt ute. Här på landet så finns det inte så många gatulampor, så imorgon är det reflex på.

Jag slängde in en tvättmaskin och bäddade rent i sängen. Jag vill inte ha några katthår eller katter i sängen så nu är dörren stängd.

Pratade med familjen och de var väldigt trötta, de var på väg ner till restaurangen och sedan var det sova som gällde. Vi hörs väl imorgon hoppas jag. Jag sticker ut till mormor imorgon. Jag har med mig en ny radio till henne, den hon har, kan man inte justera volymen på.

Vi hörs i morgon då alla monsterdiggare.
Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards