Louise Dagbok

Direktlänk till inlägg 29 maj 2010

Dag 2 i New York

Av Louise - 29 maj 2010 21:30

Vi somnade tidigt men vi sov inte speciellt bra. Det var så varmt på rummet, utanför i hallen låg det en kvinna och sov och där fanns en AC. Så när vi var uppe på toa på nätterna så ville man nästan stanna där för det var så svalt och skönt. Men det rummet var upptaget, precis utanför hissen så låg hon och sov. Det måste ha varit ett billigt rum, om vi betalade 300 kronor per person och fick ett eget rum. Toan låg några meter från vårt rum och vi delade den med 3 andra rum och den var riktigt fräsch. Rummet och allt annat var också fräscht, inget att klaga på alls.

Lise var uppe några gånger på natten och jag me, men när jag vaknade 06.30 så kunde jag inte somna om. Lise vaknade också då så vi tyckte det var lika bra att gå upp. Vi tänkte gå på en promenad som vandrarhemmet anordnade men den började inte förrän 10 så vi hoppade över den.


Vi gick ut och det var lite molnigt men väldigt varmt. Vi tog en promenad i vår ”hood” och det var verkligen märkligt. Vi promenerade ända till 3rd Ave 86 street och hittade ett ställe att äta frukost på. När vi fått i oss lite mat så var vi fyllda med energi, så nu kan vi börja dagen. Vi köpte ett metrocard för 8.25 dollar, då fick vi åka buss och tunnelbana hur mycket vi ville den dagen. Det glömde vi liksom bort, vi promenerade istället.

Men vi började i alla fall med att åka tunnelbana nr 6 ner till Brooklyn Bridge, där böt vi till en annan tunnelbana nr 4 som tog oss till Battery Park. Där var det massor med militärer, de stod i gruppen och vissa hade musik på och dansade. Här kunde vi stannat men vi skulle ut och åka båt. Vi bestämde oss för att åka på gratis båten till Staten Island, så vi gick ditt.

Vi gick på den här stora båten, den var verkligen stor och tog hur många människor som helst. Vi ställde oss så vi såg Frihetsgudinnan på väg till Staten Island, tog lite bilder men sedan gick vi in. Vi var tvungna att lämna båten och gå på igen för att åka tillbaka. Då ställde jag mig längst fram i fören, ville få en bild på Manhattan.

När vi kom i land gick vi igenom parken igen, vi hittade en grupp som uppträdde. De var rätt roliga, vi tittade på dem en stund men sedan gick vi vidare. Då såg vi en massa människor som stod i kö, den kön var den längsta jag någonsin sett. Den gick runt och runt och runt omkring hela parken och de som stod i kön var så glada. Stod de i kö för att bli fotograferade med militärer, jag var tvungen att fråga. Nej, de stod i kö för att åka ut till Frihetsgudinnan. Helt tokiga människor, aldrig jag skulle göra det. Inte Lise heller för den delen. Vi kom fram till att hon är överreklamerad, hon är inte så stor som vi trodde hon skulle vara.


Fritz och Fredrik berättade om Trinity Church, den kyrka som är med i filmen National Treasure. Vi gick ditt och det var en otroligt vacker kyrka, mitt i stan med alla höga hus så finns det en liten pärla. Det var ett bröllop där inne men vi fick gå in i alla fall och det var så vackert där inne. Tyvärr fick vi inte ta bilder men vadå, se filmen så ser ni vad vi såg.


Köpte kaffe på Starbucks, satte oss i en park och vilade lite. Fötterna började värka så det var skönt med en liten vilostund. När vi satt där så såg vi att vi satt vid Grand Zero, där bygger de ett nytt hus och en plats att hedra alla döda. När vi satt där så såg vi upp och tänkte oss de personer som valde att hoppa istället för att brinna inne. Hemsk tanke men så verklig när vi satt där.

Vi hittade Century 21 som låg på väg därifrån, en outlet med allt möjligt. Lise hittade ett par solglasögon och jag ett läppglans. Där kunde vi stannat länge men det var så mycket folk och vi bestämde att återkomma på måndag innan vi åker hem. Vi gick till Broadway men upptäckte att vi är bara på 1st street och vi ska upp till minst 34 så vi tog tunnelbanan. Vi gick till Time Square och där hittade vi en bio som visade Sex i the city så vi köpte biljetter och gick in direkt. En stor cola och popcorn sedan var vi redo.

Filmen var rätt rolig, man får ju ta det för vad det är och det är ingen toppfilm men den var skit rolig. Vi skrattade länge efter filmen slutat. Vi gick lite runt på Time Square och vi började bli lite hungriga så vi gick in på TGF och åt middag. Tog en kvällspromenad in i Central park och här gick vi hur mycket som helst. Vi orkade inte gå hela vägen utan gick så vi kunde ta tunnelbanan till 103steet. Därifrån gick vi hem, och våra fötter gjorde så ont. Vi kunde knappt gå sista biten hem, det värkte och det var varmt men vilken härlig dag vi haft.

Vi satte på filmen vi inte såg klart i går och vi såg den klart i kväll men det var knappt vi orkade. Jag fick väcka Lise en gång och hota henne att hon måste vara vaken tills den är slut. Men det är så svårt när det är så varmt på rummet, vi vill också ha en AC.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 29 september 2011 15:43

Jag kommer inte att blogga något mer.

Av Louise - 31 augusti 2011 07:31

Jag tar en paus i bloggandet, ha det så bra så länge!     ...

Av Louise - 26 augusti 2011 20:32

En kollega har bekräftat att det är en IKEA prislapp som hänger under bordet på Fritidsresors reklamfilm. Hon kollade till och med upp vad bordet heter så jag är nöjd. Ibland tycker folk att jag överdriver eller att jag ser i syne, men inte den här g...

Av Louise - 25 augusti 2011 21:38

Har ni tänkt på i Fritidsresors reklamfilm att under bordet hänger lappen från IKEA. På IKEA har ju varje möbel en vit lapp hängandes där det står var man hittar den på ta själv lagret osv. Jag är helt säker på att det är en sådan lapp som hänger und...

Av Louise - 24 augusti 2011 09:24

I morse tog jag mig en promenad vid jobbet. Det har inte helt fel, det är ju inte någon direkt naturplats men helt okej väg. Det kommer bli bra sedan när det blir mörkare då det finns lampor och det är alltid folk i rörelse.   I går var det en jo...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards