Louise Dagbok

Alla inlägg den 25 januari 2009

Av Louise - 25 januari 2009 23:03

Har jag längtat efter den här frukosten eller? Det är inte detsamma att göra själv hemma i minusgrader. Det ska vara typ 25 grader ute, annars kvittar det. *fniss*Det kändes bra att bara ta på sig kjol & linne när jag gick ut. Men jag har även på mig solskyddsfaktor 30. So long..

Av Louise - 25 januari 2009 21:21

Nu sitter jag i Adelaide och väntar på sista planet till Port Lincoln. Klockan är tiominuter över nio och planet går 11.35 Flyget från Singapore gick bra, fick sitta vid fönstret igen. Min granne var en tjej som skulle till Adelaide för att studera. Hon var från Malaysia och var här andra året. Kunde inte sova alls den här turen så nu får det bli en liten tupplur på hotellet. Gud vad skönt det ska bli med en dusch. Jag hade väldigt ont i magen under den här flighten, har väl suttit och hållit mig för länge. Till middag (igen) serverades en kyckling wok men kingPao, vad det nu är men det var gott.

 

När vi landade här i Adelaide så fick vi åter gå på led innanför en gul tejpremsa. Medans vi gick där så gick vovvarna och sniffade på oss. Sedan var det dags för passkontrollen. Medans vi stod i kön så kom det en man och kollade att vi fyllt i inresedokumentet ok. Typ att jag inte har med mig mat, knark och dyl. Sedan var det inte problem i kontrollen, det var bara att passera. När jag kommer ner där väskorna kommer så kom ytterligare en person fram och frågade efter mitt inresedokument, frågade igen om jag inte hade något med mig. Sedan tog jag min väska och ställde mig i en kö till väskröntgen. Då kom det ytterligare en person som frågade om dokumentet, sedan kom jag fram till en annan person som sa att jag skulle följa rad 1. När jag går utmed rad 1 så ser jag att min rad är expressraden, jag slipper alltså röntga min väska, de kommer inte att öppna den och se mitt godis. Jag var lite nervös att åka fast, är godis mat eller? Vilken tur jag hade, det var inte många som fick gå expressraden.

 

Sedan när jag hade kommit ut till ankomsthallen så gick jag direkt och checkade in min väska på Rex. Jag flyger med flygbolaget som förkortas Rex. Det var inga problem alls, förra gången bråkade de mig om mitt handbagage. Jag valde en annan väska pga detta. Men när väskan är incheckad så gick jag faktiskt ut och ställde mig i solen. Det var så skönt, att känna värmen mot huden, hettan mot kroppen. Klockan var 8.30 på morgonen och det var 30 grader ute. Det känns faktiskt här inne också att det är varmt.

 

Nu sitter jag vid min gate och väntar tills vi ska gå på planet. Hur skönt är inte det att äntligen vara framme. Från Arlanda till Port Lincoln så kommer det att ta sammanlagt 36 timmar, det är alltså inklusive alla timmar på flygplatserna. Det är inte att rekommendera att göra en sådan här tur om man inte är van, men det är ju jag…. *fniss*

(2 naglar har redan gått sönder och jag har ju inte ens börjat försöka få på mig dykardräkten).


Underbart att vara framme i solen Del 2

 

Det gick bra att flyga från Adelaide till Port Lincoln, resan tog 35 minuter. Man hinner knappt upp med boken förrän man ska landa. Men jag var lite trött på planet, svårt att hålla ögonen öppna. När vi hade landat så stod min taxi och väntade på mig. Hon var väldigt pratsam, berättade att de hade haft över 40 grader varmt för två veckor sedan (I know), och de hade de en svår brand utanför Port Lincoln. Många fick fly in till stan, hon var en av dem. Det var inte billigt att ta sig till hotellet med taxi, det kostade 40 dollar (240skr). Hon berättade att det var synd att jag åkte taxi i dag för idag tar de dubbel taxa. Varför sa hon inte det innan, då hade jag ju kunnat stanna på flygplatsen tills i morgon, eller hur?

 

Jag checkade in och fick suite nr 12, mitt lyckonummer. Rummet består av en dubbelsäng, bord med två stolar, skrivbord, tv, soffa med bord, litet kök och ett badrum. Har en liten uteplats men den är mot parkeringen, inte så trevligt men jag har ju hamnen direkt utanför och det är trevligt.

 

Jag böt kläder till något svalare, det blev en kjol och ett linne. Och självklart åkte solbrillorna på. Gick till Marina Hotell och satte mig för att käka. Jag tycke de har lite speciell mat här nere, men det blev en kyckling tortilla. Men kycklingen är friterad, det är inte gott. Men det gick ner för jag var tvungen att äta.

 

Gick tillbaka till rummet och ställde klockan på 16.00 men vaknade när syster ringde klockan 17. Klädde på mig igen och gick till pubens veranda och drack en cola. Det är underbart väder.

 

Har lite problem att hålla ögonen öppna så jag sätter mig i soffan nu.

Av Louise - 25 januari 2009 08:49

Marina hotel i Port Lincoln, har sovit en stund och nu sitter jag ute i solen. Skönt att vara på plats. Kram

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards