Louise Dagbok

Alla inlägg den 31 januari 2009

Av Louise - 31 januari 2009 21:34

Jag hade tänkt gå upp straxt efter 7 men vaknade inte förrän 7.30 Andrew och de andra var vakna redan så jag tog bara en kopp kaffe till frukost. Städade undan lite, det som jag missat kvällen innan.

 

 Gästerna började komma redan vid 8 tiden, hur tidigt som helst enligt min mening. Men då fick jag reda på att en passagerare hoppat av, då skulle jag kunna sova i en passagerarhytt om jag ville. Så det blev att jag delar hytt med Jacob från Brisbane. Ingen fara från min sida.

Runt 9 började resten av gästerna droppa in. Det var en grupp på 6 personer från Melbourne och ett gift par från Shanghai. Alla kom rätt tidigt så vi var iväg redan 09.15, först åkte vi till Hopkins Island. Där skulle vi snorkla med sälar. Resan dit var lite guppig och jag kände i magen att jag började bli sjösjuk. Jag hade inte ätit frukost eller lunch så det var väldigt jobbigt. Jag gick och lade mig en stund under resan ut.

När vi väl var på plats så började Tim dela ut dykardräkter till de som hyrde, jag hade min så jag var rätt snabbt ombytt och klar. Det var ett gäng som skulle dyka så jag följde med dem ut i första omgången. Det var helt otroligt denna gång, så många fler sälar än i september. Jag hade nya batterier i kameran så jag filmade och tog en massa bilder. Det var helt otroligt, jag var så lycklig efter den stunden.

 

Men väl ombord på båten så berättade Kapten Mulga att det skulle bli en groppig väg ut till Neptune Island. Jag tog dubbla soppåsar och la mig i sängen. Far och flyg, jag blev så dålig. Ni som aldrig varit sjösjuk ska nu få höra hur det är. Man börjar svettas, man svettas så in åt skogen, man kan inte röra sig utan måste ligga helt stilla och blunda. Även om jag försökte att tänka på något annat så tänker man att man håller på och dör. Jag låg med huvudet mot båtens vägg och slog i den hela tiden men jag brydde mig inte för om jag flyttade huvudet så skulle jag kräkas igen. Det är en nära döden upplevelse.

 

När vi väl var framme så gick jag upp och borstade tänderna. Mm, nu ville jag äta. Så jag satte mig ner och åt Ritzkex och brieost. Det var väldigt gott. Alla ställde sig i fören och kollade ut över Neptune Island och var helt förtjusta över att vara framme.

 

Tim och de andra slängde ner buren och flyttade den andra åt sidan. Vi satt och väntade igen men inget hände.  Det blev en sen middag men jag var så trött att jag gick och lade mig tidigt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards