Louise Dagbok

Alla inlägg under februari 2010

Av Louise - 9 februari 2010 21:44

Skulle ha gått upp klockan 6 när klockan ringde men vaknade alldeles för sent. Vände på mig och såg att klockan var 7.20, det var bara att hoppa upp och börja göra mig i ordning. Det blev lite stressigt att hinna till läkaren klockan 08.15 men det var bara att springa dit. Jag hade 5 minuter till övers innan jag skulle in, jag var lite varm när det väl var min tur. Jag lämnade prover i fredags och idag fick jag svar på dem. Jag har ju dragit på en inflammation en längre tid och ville ha svar på vad de kan vara. Nu fick jag reda på att mina värden är lite högre än normalt men det är ingen fara. Vi ska göra ett test om 6 månader igen för att se om de är lika som nu.

Sedan undersökte hon mina fötter och händer, jag har ju fortfarande ont i dem då och då. Fötterna har jag ju ont i varje morgon då jag tar mina första steg, sedan kan det kännas när jag promenerar. Jag berättade att jag inte har ont när jag är ute och reser i värmen, det är ju typiskt för reumatism. Enligt läkaren så har jag början till något reumatiskt men det är inte så långt gånget och jag lider ju inte så jätte mycket. Hon vill vänta och se om det blir värre, om jag får för ont så ska jag ta Ipren så länge. Sedan avslutade hon med: Du får nog leva med det här. Hur många gånger har jag inte hört det, för många gånger anser jag.


Tillbaka till jobbet och idag hann jag göra lite till. Nu är jag ikapp ända till och med vecka 5, det känns ju bra. Det blev ingen träning idag, det blev middag hos syster istället. Men det tog sin tid att få middagen, nu blir hon inte glad när jag skriver det här. Men hon säger att det var mitt fel i alla fall. När jag kom så stoppade hon in en pizza i ugnen, sedan satt vi och pratade om glasögon osv. Men sedan kom hon på pizzan men det var för sent, den var totalt sönderbränd. Patrik fick åka och handla hamburgare och pyttipanna i affären, vi andra satt och väntade en stund. Sedan fick vi vänta lite till för vi var ju tvungna att steka dessa frysta hamburgare. Men till slut blev det middag och det blev ju gott.


Sedan tog jag och syster en tur till mammas grav. Hon har sin födelsedag idag. Den var täckt med snö, gick inte att komma fram. Vår lyckta vi har stående bredvid gravstenen såg man inte ett spår av. Jag pulsade fram till graven med spaden och fick tillslut fram den men när jag skulle öppna den så sprack ena glasdörren. Jag fick ställa ljusen framför graven istället, men det gick ju bra. Vi skrattade gott åt all snö, det är ju helt tokigt.


Ringde och pratade med en av mammas vänner, hans fru ska opereras i morgon och man känner en viss oro för det. Jag får försöka komma ihåg att ringa henne om några dagar när hon är hemma igen. Ikväll blir det ingen sen kväll, jag ska vara på jobbet klockan 6 och promenera på löpbandet.


  


  

Av Louise - 9 februari 2010 12:35

Idag på lunchen gick jag upp på Facebook och såg att min vän i Australien var online. Resh, hon brukar aldrig vara online för hon har så seg dator och det går inte så bra att chatta på den. Vissa tangenter fungerar inte alls.

Men allt var bra i Sydney, det var 40 grader nu på kvällen och mycket mygg, hon tycker inte om myggen. Laura hade läst ut två böcker och var på den sista, hon gillar verkligen Stig Larsson. Måste försöka få tag på Milleniumfilmerna med engelsk text, problemet är också att det måste vara region 5. Det kan bli lite svårare.


Ses!

Av Louise - 8 februari 2010 22:08

Då var det dags att gå upp klockan 6 igen, för att åka till jobbet. Jag ville åka lite tidigare för att hinna jobba innan de andra kom, det var lite skönt. Men sedan blev det full fart som vanligt, det tog mig hela dagen att gå igenom alla mail som kommit in under min frånvaro. Jag hade redan skrivit ut dem men nu skulle jag lägga upp alla nya kunder, lägga in alla förändringar, skriva in de som bytt supportavtal, rätta tider och svara på supporten. Det sistnämna gjorde jag nog inte så bra, det kommer nog ta ett tag innan jag är inne i den svängen igen.

Bosse hämtade vårt löpband idag och den är jätte stor. Förhoppningsvis kommer många kilon försvinna på det bandet, jag håller tummarna. När dagen var slut så böt jag om och gick ut på lagret för att börja gå, jag gick i 45 minuter men sedan råkade jag dra ur säkerhetsspärren. Då var det ingen idé att börja om utan då stängde jag av allt och gick hem. Jag kunde koppla in min Ipod så jag fick ljud ur högtalarna och jag kunde sätta på en fläkt så det inte blev så varmt. Det underlättar rätt mycket.    


När jag kom hem lagade jag kassler, potatis och sås till middag. Jag delade upp maten i tre portioner, nu har jag två matlådor kvar. I morgon åker jag till mammas grav efter jobbet, syster kanske bjuder på mat då. Och blir det något över får väl jag och Patrik slåss om matlådan. När jag satt och tittade på tv så hamnade jag på kanal 5 och Biggest Loser. De var i Australien och i Sydney, min hemstad. Det var så mysigt att se färjorna i Circular Quay, Sydney Habour Bridge och mycket annat. Men bara att höra Sydney dialekten får mig att längta tillbaka och jag måste ringa Resh nu när hon är tillbaka från båten. Ian hade lagt upp några bilder på FB och både Jen och Andrew var med på ett hörn, lika roligt att titta på.


Nej, nu är det dags att sova för i morgon är det dags för farbror doktorn.     


  

Av Louise - 7 februari 2010 19:08

Nä, så farligt är det inte. Jag menar sista dagen innan man ska börja jobba igen. Jag gick upp tidigt för att i morgon går jag upp klockan 6, inte för att jag måste men snart ska jag vara på jobbet klockan 6 för att träna. I morgon får jag nämligen mitt löpband till jobbet, här ska promeneras. Den har inbyggda högtalare som jag kan koppla in min Ipod i, hur bra som helst. Men om jag verkligen ska må bra där på bandet skulle jag vilja ha en tv, så jag kan kolla morgontv samtidigt som jag går. Men vi får se hur det blir.


Jag rensade ur mina garderober idag, det blev en del kläder som ska skänkas till de hemlösa. Jag fixade min lilla Australien låda, den är klar med alla mina Australiensaker och kläder. Jag laddade över mina filmer till min bärbara hårddisk så Tomas kan få se dem i morgon. Vem som helst kan få se dem om de vill men jag vet att Tomas tycker Rodney är intressant. Det känns ju rätt stort att fått träffa honom i verkligheten.


Jag tog mig i kragen och lagade en Tacopaj, den lär ju ge mig rätt mycket mat i veckan. Jag har aldrig gjort en paj tidigare men det var ju ingen svårighet. Jag blev rätt överraskad hur lätt och gott det blev. Nu har jag 4 matlådor efter jag åt en bit till middag, jag gjorde två askar med sallad också som jag kan ta med mig till jobbet. Sedan tog jag fram en kassler som jag ska laga till i morgon, det blir några luncher det med. Sedan blir det kyckling med currysås, jag kan klara mig till lön. Men det blir inte så mycket kvar för mat den månaden heller, det blir bättre i mars. Först betalar jag lånet till pappa sedan kan jag börja leva igen. Jag får börja spara till nästa resa i april, men det är inga problem.


Nu måste jag packa ”skolväskan” inför jobb dag nummer 1 för i år.

Av Louise - 7 februari 2010 10:21



På första bilden ligger jag och slappar framför tv'n, jag har allt under kontroll.

Andra bilden är på ungarna när vi är och tittar på Michelle när hon har handbollsmatch.

Tredje bilden är på mitt parkeringsproblem jag har varje dag, snö.


                                                  

    

Av Louise - 6 februari 2010 19:31

Ställde klockan på 7 igen men idag ska jag titta på Michelle när hon spelar handboll. Syster har hand om hallen och kiosken idag så barnen har varit där sedan halv 8. Jag var där vid halv 9 och jag hade lite frukt med mig till barnen. Jag hämtade upp frukten hos Patrik innan jag fortsatte till hallen. Barnen var på G och Michelle vann första matchen och spelade oavgjort andra matchen. Vi åt några kokta korvar till lunch innan det var dags att åka hem. Barnen var jätte trötta och jag blir lite trött jag med.


Hemma så satte jag mig i soffan och gjorde ingenting. Pappa kom upp på msn och vi hade ett  video samtal, för första gången. Men det gick ju bra. Jag skrev upp några maträtter jag kan laga i veckan, som jag har råd med vill säga. Jag ska faktiskt göra en taco/köttfärspaj i morgon, den kommer räcka några dagar. Jag gick ner till tvättstugan vid 16 tiden men upptäckte att jag hade tid klockan 13, men ena tvättstugan var ledig så jag kunde tvätta i alla fall. Nu har jag tvättat mina Australienkläder, de ska jag lägga i min Australienlåda så jag vet var jag har dem inför nästa resa.

Av Louise - 5 februari 2010 23:15

Det var ingen massage på jobbet för att Annas dotter var sjuk, massagen är flyttad tills på onsdag. Jaja, det spelar kanske ingen roll men det skulle varit skönt att få en genomgång av kroppen. Det var med blandade känslor som jag gick in på jobbet. Jag kände samma känsla när jag kom tillbaka efter jag varit borta några veckor från jobbet när mamma gick bort. Det var lite jobbigt att komma tillbaka och att det var exakt som när jag åkte, det är lite skrämmande. Ingen förändring, varken till det bättre eller till det sämre. Men det kanske så det är, allt står stilla när man själv lever livet och mår bra. Men vi får se hur det blir.


Jag gick igenom alla mail och skrev ut dem, det var en hel del. Jag sorterade dem i högar och de är redo för en genomgång på måndag. Efter så åkte jag och hämtade ut ett paket, mitt paket jag skickade hem från Australien. Sedan kom Pia och hämtade mig, vi åkte till Olle för att bli fina i håret. Och det blev vi, synd att vi alltid åker hem efteråt. Andra kanske vill se hur fina vi är.

Av Louise - 5 februari 2010 08:56

Fick precis ett meddelande om att massagen är framflytad till onsdag, men...


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards