Louise Dagbok

Alla inlägg under februari 2009

Av Louise - 14 februari 2009 10:02

Hur har då natten gått med min nya tatuering?

Bara bra, har legat på rygg eller på vänster sida. Så fort jag gått över till höger sidan så har jag vaknat för det bränns lite grann. Huden börjar dra ihop sig så det är lite spänt.

Men det är rätt okej nu på morgonen, jag har smörjt in mig flera gånger så det ska vara mjukt och fint. Om man smörjer in den mycket så kan man undvika skorpor. Det kommer att börja klia snart när den börjar läka, och om man kliar bort skorporna så kan tatueringen skadas.


Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag på er.

Av Louise - 13 februari 2009 21:55

Leif hämtade mig vid 8 tiden, vi skulle in till stan på ett möte med Svensk Handel. Vi var väldigt tidiga, så vi gick in och tog en fika mitt emot kontoret. Men sedan var det dags att gå in och träffa dem. Det var ett bra möte, de var väldigt trevliga.

Åkte sedan hem och hämtade min bil, nu är det dags för jobbet. Ringde och beställde thailunchen som vi sedan åkte och hämtade. Gud så gott det är, jag önskar att det låg närmare Årsta för då skulle jag äta det varje dag.

Vi hade möte också idag och det gick ju bra, inget speciellt alltså. Peter hade köpt dovrekaka till jobbet och en kanelbulle till mig. Jag behövde lite socker i magen innan jag skulle på mitt möte idag efter jobbet.

Jag åkte straxt före 15 och var framme straxt efter. Sedan var det bara att strippa, ena benet i alla fall och sätta sig i stolen. Snart börjar det magiska ljudet… ett ljud som låter underbart men det gör lite ont. Lasse frågade hur syster mår och beklagade mammas bortgång. När Lasse började tatuera mig så satt jag och pratade med Marko (Lasses son). Det var ju ändå 10 år sedan Marko och Lasse tatuerade mig senast. Nu är det dags igen alltså. Jag har ju visat en bild på en tatuering som jag ville göra, nu har jag gjort den. Det tog 2 timmar och det gjorde lagom ont. Inte så ont så tårarna kom eller att jag stönade av smärta. Mer att jag bet ihop och spände mig, Lasse sa att jag var jätteduktig. Jag har ju ändå suttit i stolen i 5 timmar en gång, det här var ju inget. När Lasse tatuerat in allt det svarta och började med färgerna, det var då det började brännas.

 

Efteråt åkte jag hem och satte mig i soffan, där sitter jag ännu. Det bränns så fruktansvärt mycket men är värt varenda krona. Som Lasse sa, tatueringen har ju speciell.

 

Jag fick ju hem Criminal Minds Säsong 2 igår så jag börjar titta på den nu. Jag pratade lite med Liam i telefonen, han tyckte det var lite läskigt i Ronja Rövardotter. Men jag sa att man kan blunda då det är läskigt, det gör moster.

Av Louise - 12 februari 2009 22:05

När jag vaknade i morse hade jag fått ett meddelande från Ngaire. Hon och hennes familj mår bra. De har tydligen hjälpt till med att samla kläder och pengar till de drabbade i elden i Melbourne. Hon skriver att det är väldigt hemskt att se alla hemlösa och skadade. Det är nog något som vi här hemma har svårt att förstå.

 

Det gick bra på jobbet idag, jag lämnade över papprena på bilen till chefen. Hon meddelade sedan att bilen var beställd och det dröjer ca 2 veckor innan jag får den. Kanon, då har jag lite tid att tömma den röda faran.

Efter jobbet så stack jag direkt hem till syster, vi ska ju på bio idag. Han krama lite med Lukas innan vi åkte. Filmen var jättebra, vi är båda riktiga Wallander fans. Så vi kan båda rekommendera filmen. Jag körde hem syster och han precis hem för att se Criminal Minds. Herre gud vad bra den serien är. Slutet var så bra så jag knappt kan vänta för att få se nästa avsnitt.

 

I morgon ska Leif hämta mig klockan 8, vi ska på möte hos Svensk Handel. Vi får väl se hur det går.

Kram på er.

Av Louise - 11 februari 2009 22:07

Det är inte skönt att vakna med huvudvärk. Jag vet att jag har drömt väldigt mycket och intensivt inatt. Jag vaknade inte av mig själv i morse nämligen.

Men jag åkte iväg till jobbet som vanligt, måste ju försörja sig.

                                          

Det var inte så farligt drag på jobbet idag, jag gjorde det jag skulle. Nämligen förbereda för nya utskicket, det känns som att jag gjort det nu i flera veckor. Det har jag väl gjort på ett sätt men jag tog en sväng till Australien på vägen. När jag tänker på Australien så tänker jag på Ngaire som bor i Melbourne. Jag har skrivit i hennes Facebook men hon svarar inte. Det är flera som skrivit att de är oroliga för henne, men inget svar. Det är fruktansvärt det som hänt där nere.

 

Jag pratade med chefen idag gällande ny bil. Det är sista vintern för min lilla pärla men nu börjar bromsarna strejka så det är nog dags att titta på ny bil. Jag var inne på Bilia’s hemsida och tittade på nya bilar som finns på lager. Där fanns två S60 för ett väldigt bra pris, så jag fick ett GO av Katarina. Men först blev det lite thai till lunch, smakar alltid lika gott. Jag hann med en fika också innan jag drog iväg till Segeltorp. Jag stack först iväg till Heron City för jag måste hämta biobiljetterna till i morgon kväll. Men det var stängt så jag stack tillbaka till Bilia. Där fick jag veta att de bilar jag sett på nätet redan var borta men det fanns några bilar kvar i samma märke nere i Göteborg. Jag ville ju inte ha någon Bingolottobil eller någon nyans av grön så jag undrade över det. Men den färgen som fanns var rätt fin, en grönblå nyans och den var väldigt lik färgen vattnet har där jag dyker. I like it alot.

 

Stack tillbaka till Heron City och gick in och kollade tv aparater och datorer på Media Markt. Jag skulle vilja byta ut min stora stationära dator mot en bärbar och jag önskar mig en tv till sovrummet. Jag hittade en Samsung 26 tums LCD TV för 5 500 kronor. Den blev jag rätt förtjust i, men jag väntar ett tag till. Jag har ju en fungerande tv i vardagsrummet och när den brakar ihop så blir det nog en 46 tums tv. När klockan var 17 öppnade SF biografen och jag kunde hämta ut de beställda biljetterna till Wallander i morgon. Jag köpte även biljetter till LasseMajjas Detektivbyrå på söndag. Jag och Michelle ska börja dagen med en bio och förmodligen god lunch på Heron City.

 

Jag åkte hem och parkerade bilen, böt kläder och tog en promenad till Gullmars. Där hämtade jag ett paket från CdOn. Jag har beställt Criminal Minds Säsong 2 och SharkWater. Jag gjorde en sallad och började jobba lite med mina bilder, började skapa ett fotoalbum i Gör din egen bok. Men sedan satte jag på SharkWater, en rätt intressant film. Otroligt att en sådan ung kille kan göra en sådan film, han har ju ett rätt intressant budskap.

 

Nä, nu är jag så trött att jag ser dubbelt.

Av Louise - 10 februari 2009 19:40

Vaknade av mig själv igen, klockan 06.00 Det är bara att gå upp, ingen rast ingen ro.

Åker till jobbet på ett rätt bra humör, men det dröjde inte länge förrän det drogs ner i botten. Blodtrycket gick upp och jag fick en jädrans huvudvärk. Men den försvann typ vid 16.30 tiden för då fick jag gå hem.

 

Jag hade tänkt åka och träna men jag var inte på humör. Jag åkte hem och la mig i badet istället. Mm, det var skönt.

 

Oj, jag har blivit vän med Patrice på Facebook. Patrice är en kille från Frankrike, han är 42 år och är en dokumentärfilmare. Han filmar vithajar hos Andrew. Vi var på båten samtidigt nu i januari – februari. Vi var båda två på båda turerna och inga hajar. Han skrev så här i e-mailet.



Patrice säger: Hi Louise! no shark during ours trips but.. a lot of big sharks in your next trip! Cheers Patrice( of France!) 

Jag blev lite glad för han var en riktigt trevlig prick. Vi får väl se om vi åker samtidigt nästa gång. I morse fick jag det här meddelandet från Jake, han jag delade hytt med på båten.

 Hey Louise,

Just wanted to let you know that I went back out on the Princess 2 for another trip. We saw a 4m male on the second day and got into the surface cage but not the bottom cage. There should be some images on my facebook page later this week. It's well worth returning for so don't think about not coming back :)

Hope everything is going well otherwise :)

Jake 

Hur kul låter det, précis som förra gången när jag åkte hem. Men det är kul att de hör av sig till mig. Och jag kommer åka tillbaka.

Av Louise - 9 februari 2009 21:24

Somnade framför tv igår igen,,,, såg inte slutet av Bones. Missade även Beckfilmen, har redan sett den men jag tycker den är en av de bästa. Måste försöka hålla mig vaken i kväll för då är det ju CSI.

Det blev lite rörigt i morse på jobbet, de flesta av utbildarna mår dåligt just nu och det blir ibland lite kaos då. Man säger saker man ångrar och egentligen inte menar. Men vi är vuxna människor och ska ju bete oss som sådana tycker jag. Nu löste det sig som det oftast gör om man bara tänker till och tar det lugnt.

Vi hade ett möte om vår hemsida, lite mycket kanske att ta in när man inte vet hur det fungerar men huvudsaken är att vi får en hemsida som fungerar. Beställde lite Thai till lunch idag igen, har ingen matlåda. Jag är dålig på att göra matlådor nu för tiden. Måste bli bättre på det. Men kyckling med cashewnötter är ju väldigt gott.

 

Gick hem lite tidigare i dag för idag är det mammas födelsedag. Hon skulle ha blivit 63 år idag. Jag åkte och köpte 5 gula rosor, gravljus och en burk till syster. Åkte ut till familjen och där står syster och lagar pannkaka samtidigt som hon matar Lukas. Jag tog över Lukas medans hon steker en massa pannkakor. Liam älskar pannkaka, vem gör inte det? Jag fick också några pannkakor med jordgubbsylt. När vi ätit klart och laddat diskmaskinen så åkte vi allihop till kyrkogården. Patrik jobbade extra på Ica, brandövning. Men vi gick och lämnade blommorna och tände två ljus. Sedan så åkte vi och lämnade Michelle på handbollsträningen. Jag satt med Liam och Lukas i bilen medans syster gick in med Michelle i skolan.

Sedan åkte jag hem och gjorde det som jag borde ha gjort i fredags,,,diskade.

Gud vad jag hatar att diska. Men nu är det gjort.

 

Nu börjar CSI och jag är fortfarande vaken… HALLÅ!

Av Louise - 8 februari 2009 19:34

Hade ställt klockan på väckning klockan 08.00 så det var ju bara att gå upp. Har liksom inte några problem att somna alls nu för tiden. Undrar om det har med jetlag att göra?

Men vad gör man så tidigt på morgonen, jo man kollar naturligtvis vad ens vänner Over there har skrivit i facebook. Jag gjorde väl samma sak igår morse tror jag, men jag är ju så buzy med dem där borta.

 

Så vad har jag gjort hela dagen…

..inte mycket kan jag säga. Jag har snytigt mig, och igen, och igen och igen.

 

Jag har jobbat lite med mina bilder. Har valt bilder som jag ska skapa mitt fotoalbum med. Det är så många bilder att det tar tid att ladda er dem till Gör din egen bok. Jag kopplar nämligen bilderna ihop med mina dagbokstexter. Det blir som en stor dagbok om resan till Australien, jag gjorde en sådan från förra resan och nu är det dags för en om denna resa.

Sedan lärde jag mig att göra digital ram på bilder, har alltid velat göra det men aldrig tagit mig tid hur man gör. Men nu gjorde jag det med de mest konstnärliga bilder från resan.

 

I morgon är det måndag igen och dags att gå till jobbet. Det känns lite jobbigt men det är väl bara att bita ihop. Men först ska jag kolla lite på tv.

Av Louise - 7 februari 2009 21:22

Ni som undrar vem som vann fiskmåsetävling får vänta på svaret. Jag vet inte ens vem som vann. Jag måste nog åka ner och fråga...*asg*


Men här nere får ni se mitt bidrag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards