Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2010

Av Louise - 24 maj 2010 20:49

Vaknade tidigt och kände att snart händer det. Jag flyger till New York om 4 dagar, det ska bli så roligt. Men först ska jag jobba 4 dagar och promenera 4 mornar till. Idag hade vi en del möten igen, men så blir det ibland. Men det är rätt bra möten och vi kommer fram till något.


Efter jobbet så var det planerat att jag skulle promenera igen men jag åkte hem och skurade badrummet istället. Men i morgon ska jag gå både före och efter jobbet, måste helt enkelt.


Nu är det dags att chatt med Lise om resan.

Av Louise - 23 maj 2010 20:50

I går brände jag mina ögonlock så jag tycker det är lite skönt med regn. Jag borde ha städat typ badrummet men jag gjorde andra saker istället. Jag såg på dokumentärer på tv, tog fram kläder till New York och bara slappade i soffan.


Det ska bli rätt varm och skönt i N.Y nästa helg, det ser jag fram emot. Så det blir klänning och linnen för hela slanten, men om det blir lite kallt så måste jag ha en liten kofta. Sedan måste man äta och jag har nu bokat bord för brunch på söndag på restaurang Akvavit. Det kommer att kosta 48 dollar men det kommer vara så värt det. Vi hinner nog med en brunch på The Boathouse i Central Park också på lördagen. Gud vad vi ska ha kul, springa upp och ner och sedan äta gott.


  

  

  


Har kollat upp öppettider på butikerna jag vill besöka, fotoaffären stänger kl 14 på fredagen och har stängt på lördagen. Vad är det för tider? Den har däremot öppet på söndag och på Memorial Day som är på måndagen, det är tur det. Jag ska ju handla ett kameraobjektiv och linser, det är min plan i alla fall. Tänk vilka bilder jag kan ta på vithajar med det objektivet sedan, jag får ståpäls när jag tänker på det.


  



Av Louise - 22 maj 2010 21:28

Vaknade rätt tidigt men, jag somnade om. Gick upp och tog en kopp kaffe och böt om till träningskläder. Tog en timmes morgonpromenad i solen och det var hur mysigt som helst. När jag kom hem så samlade jag ihop tomglasen och alla småpengar och gick ner till ICA. Jag fick det jag behövde sedan gick jag hem och fixade frukost på balkongen. Det var nog mer brunch eftersom klockan var 12, men är man ledig så är man.


Såg i morse att det kommer bli väldigt varm i N.Y, jag messade Lise och skrev att det ända vi behöver är en bikini. Det är inte roligt att vara i en storstad i sådan värme, men det struntar vi i. Vi får dricka mycket vatten och springa in i alla affärer med air-condition.


Funderar på att tatuera in något nytt på min högra arm, något som har med vattenlivet att göra. Ska skissa på något, det ska vara väldigt färgglatt och ha med mina favoritfiskar. En vithaj och en vithaj och en annan vithaj….


Kom på att vi pratat om att det skulle vara skönt att ha en liten fläkt med sig ner till bordet på jobbet. Det kan bli varmt där nere i solen, det är liksom vindstilla. Så jag åkte till Farsta och köpte tre små fläktar och då hittade jag även små vattenpistoler. Det kan vara roligt för barnen att leka med dem så jag började åka mot Tyresö för att hälsa på dem. Jag åkte förbi Synsam för att boka en synundersökning, det var 4 år sedan och jag vill köpa ett par nya solglasögon. Sedan mötte jag upp familjen på ICA Ringen, de var där och handlade.


Åkte sedan med dem hem och jag tog fram en av pistolerna till Lukas, oj vad han tyckte det var roligt att spruta vatten på moster. Det var ju inte meningen men det är så härligt att höra honom skratta som han gjorde så han fick jaga mig en stund. Under tiden vi sprang och lekte så skriker syster till inne i hallen. Då har hon klivit på en skruv som satt i en planka som Lukas la där när vi kom hem. Skruven gick in över 1 cm i foten, hon började skruva loss den från foten. Hon var riktigt duktig och hade jag haft en klubba hade hon fått den av mig.


När alla barnen var hämtade hos sina vänner så käkade vi middag. Det blev tacos, alltid lika gott. Och det är en rätt underbar upplevelse att sitta där och äta middag med dem. En av dem försvinner oftast från matmordet, han sätter sig under bordet med tallriken. Det är inte Patrik jag tänker på utan Lukas. Idag så tog han med sig sin lilla kniv och satt och högg oss med dem i våra fötter. Nu är det inte en riktig kniv och han åkte ut därifrån direkt men det händer alltid saker hos dem. Så när jag kommer hem så njuter jag av det tysta lugna atmosfären.


Av Louise - 21 maj 2010 23:00

Idag var det sommarbemanning på jobbet, vi var inte många och det var rätt skönt. Jag, Sussi och Anki slappade men gjorde ändå vårt jobb. Vi svarade på supportsamtalen som kom in, det är ju viktigast. Det var varmt på jobbet igår men idag var det en skvätt värre. Vi upptäckte vid 10 tiden att Tomas hade gjort det han skulle, han hade köpt glass.

Vi gick och köpte thai till lunch, det var en skön promenad. Efter vi käkat så gick jag ner till Lilla Italienaren och lånade ett ägg. Sedan gick jag och Anki ner i solen och jag kunde ta min bild till fotoskolan. Det blev riktigt bra och jag var nöjd. Uppgiften var att ta något vitt mot vitt.


  


Vid fikat så upptäckte jag att Tomas inte köpt isglass, då blev det ingen glass för mig. Jag ska köpa egna piggelin och ha i frysen, ingen annan får röra dem. Men vi satt i solen på fikat och Sussi frågade Pia hur länge vi fick fika och hon sa att när nu Chefen har åkt på semester så kan vi fika hur länge vi vill. Nä, så sa hon inte. Synd, det hade varit mysigt att sitta där ute.


Efter jobbet åkte jag till Globen, jag behövde något slappt att ha på mig i New York. Hittade lite grann och åkte sedan hem. Vid 20 tiden åkte jag till södermalm och till slussen. Där riggade jag upp mitt stativ och inväntade solnedgången. Det var ju också en av mina uppgifter denna vecka. Stod där till 21 och fick några bilder när luftballongerna flög genom staden och solnedgången. Sedan hem och sova.


  


  

Av Louise - 20 maj 2010 20:23

Idag var det varmt igen, jag är lite glad över att sommaren är här. Vi ställde ut bord och stolar på jobbet idag så vi kan sitta ute på rasten. Vi önskar oss bara ett omklädningsrum och en dusch där nere. Duschkabin har vi redan på lagret som inte är installerad men det är Monicas. Men hon ställer upp för sina arbetskamrater och låter oss installera den nere på gården.


På rasten saknade vi glass, Tomas vägrade köpa glass till oss. Men förhoppningsvis så har han fixat det tills i morgon för jag, Sussi och Anki kommer inte bli lätta att tass med annars. Vi sitter ju på supporten, vi kan inte åka ifrån och handla. Vi hade gjort det annars, promise.


Tog en liten promenad på 45 min efter jobbet, men det blev ingen hårdträning utan mest en liten skönt avslappnad promenad. Det börjar bli spännande i boken jag lyssnar på, det är Dan  Browns senaste bok. Helt okej men absolut inte som de första.


Beställde kycklingspett med sallad från Lilla Italienaren till middag. Det var helt okej, skönt att slippa laga mat så här på kvällen. Och i morgon är det ju thai till lunch så jag behöver inte tänka på matlåda.


Den här veckans övningsuppgifter är följande:

  1. En bild på solnedgång (mäta ljuset bredvid solen).
  2. En bild i medljus (vitt mot vitt)
  3. En blomma eller porträtt i motljus med reflexskärm
  4. Frivilligt (en bild med HDR teknik)

Så imorgon får mina kollegor ställa upp och vara modeller, så det så.

Av Louise - 19 maj 2010 20:13

Somnade alltså inte förrän tidigt i morse. Var tvungen att ta ett piller vid midnatt för jag orkade med ryckningarna och värken. Men det tar ju några timmar för tabletten att börja verka så jag tittade på klockan sista gången vid 02.40 Väckarklockan ringde vid 05.30 men det var ingen idé att gå upp, jag var totalt slut så jag ställde om den till 06.45 Men jag sov inte mycket den timmen så det var lika bra att gå upp. Biverkningarna på medicinen är trötthet och illamående och jag hade båda på förmiddagen.


Jag var riktigt tjurig och trött ända fram till lunch, kände att jag hade kort stubin men det struntar jag i. Jag tror inte jag har det många gånger per år så någon gång får de leva med mig så. Jag fick massage av en ny tjej och det var väl okej, inte helt nöjd. Hon sa att hon bara kände efter idag och att det skulle bli bättre nästa gång. Men jag behövde inte en provomgång, jag behövde en ordentlig genomgång. Nu får jag vänta tills i mitten av juni, det är långt dit.

Ringde också min läkare för att få en tid för att kolla mina värden men hon hade inte tid förrän i mitten av juni heller. Det är ju bara att vänta men det är inte roligt.


Jag åt kyckling med cashewnötter till lunch, idag hade de verkligen gjort den god. Den var verkligen krispig och smaken var helt underbar. Eftermiddagen blev väl lite bättre men jag var varm och trött, så det blev ingen träning i dag heller.


Men i morgon är jag på benen igen och förhoppningsvis utvilad. Ska gå och lägga mig tidigt.


Idag har jag också fått betyg på mina bilder för övning 6.



  

Din bild från skogen är ett perfekt exempel på zoomeffekten. Den känns på något sätt så psykisk och intensiv som den kan vara. Bra att björken hamnade i mitten som en perfekt utgångspunkt. Jag tror att jag tänker på någon gammal skräckfilm här där monstret ser verkligheten på just detta sätt.

  


Visst är det fräckt att man kan förvränga med linseffekter i Photoshop också. Eftersom du använt en bild med klara och intensiva färger så blir också effekten så mycket mer intensiv.

Nästa veckas övningar var inte lätta, jag återkommer om dem.

Av Louise - 18 maj 2010 23:47

Gick och lade mig kl 22 som vanligt, men jag har inte tagit min medicin på två dagar. Jag försökte i kväll att slippa ta medicinen och det kändes helt okej tills jag lade mig i sängen.


Då började värken komma, ryckningarna, myrkrypen och stickningarna i vänster ben och arm. Vissa gånger känns det som när man får en stöt i armbågen men den känslan försvinner ju på en gång. Men hos mig så stannar den kvar i över en minut, och den kommer tillbaka titt som tätt. I kväll är värken hemsk.


Nu är klockan snart midnatt och jag har sådan värk i armarna och benen att jag inte kan sova. Var tvungen att ta medicinen, några timmar för sent kan man säga. Som tur var så går Criminal Minds Old episods på kanal 9.


Men det kommer bli så tufft att gå upp klockan 05.30, och då vara motiverad att åka till jobbet och gå på bandet. Men jag får ju sova i morgon, då ska jag ta medicinen i rätt tid.

Av Louise - 18 maj 2010 20:00

Idag hade jag sovmorgon, jag skulle kunnat gå en morgonpromenad hemma men jag valde att sova ut. Eller det gjorde jag inte heller utan jag låg och drog mig en extra stund. Idag var det dags för Kundservicedagen som var på Circus   i Stockholm. Det är massor med föreläsare som pratar om kundservice helt enkelt. Det var jag och Pia som gick och två av våra favoritföreläsare var med, det är PG och Paal från EQP. Som moderator var Ellinor Persson och hon var kanon, väldigt kunnig och duktig på det hon gör.

PG började dagen och han är så rolig    och det han säger är så sant så sant, sedan kom det en kvinna som jag glömt bort redan. Jag vet inte vad hon pratade om men ibland förvandlades hon till Maria Montazami från Hollywoodfruar. När hon sa vissa saker så var det som att titta på tv 3 på måndagkvällar. Inte bra!

Sedan var det lunch och jag var väl inte så nöjd med maten så det blev en korv m bröd utanför. Efter lunch frågade Ellinor om vi ville ställa upp och svara på frågor innan nästa pratare. Vi sa att det var okej och hon frågade vad vi hette. När jag sa mitt namn så sa hon förlåt, hon hörde väl inte mitt efternamn. Så jag sa det igen och då sa hon ” Vilket vackert namn”. Sedan gick hon en bit bort men vände sig om och sa igen ” Vilket vackert namn”.


Jag satt där med ett leende och det var vad nästa talare skulle prata om.   


Det var dags för Paal och han har vi också haft på jobbet som talare. Det han säger skulle man vilja fungerade hos oss men tyvärr inte. Men han är helt underbar och rolig. Sedan kom en riktig överraskning, en talare som var totalt crazy  men hade rätt mycket roligt och intressant att säga. Två talare till men sedan var dagen slut.


Jag var rätt hungrig så det blev middag på en gång och lite jobb och lite prat med mormor. Nu väntar morgondagen och jag är redo för lite massage.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards