Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2010

Av Louise - 9 maj 2010 20:31

Vaknade i morse, hade en liten kropp bredvid mig. Hon har lite hyfs för sig innan hon somnar har jag märkt. Hon knäcker sina fingrar så det knakar ordentligt, sedan ville hon testa om hon kan andas genom näsan fast hon är rejält täppt i den. Men efter en stund så somnade vi båda.


Idag har jag en fundering. Varför tycker jag så mycket om hamburgare? Stekta eller grillade hemma med tillbehör är det bästa jag vet, tror jag. Jag tycker ju väldigt mycket om grillad fläskkarré också (till er som har grillar). Men det är svårare för mig att laga med tanke på att jag inte har någon grill. Nästa gång jag är hemma och grillar hos någon ska jag ta med mig så jag kan göra matlådor. Men tillbaka till hamburgaren, vi åt det i går till middag och det var supergott. Jag tror inte jag kan ha det hemma i frysen för då kommer jag laga det när jag får tillfälle. Men jag kan inte slänga det för jag slösar inte på pengar i dessa dagar.


Nästa vecka är en kort vecka, jobba måndag, tisdag och fredag. Tisdag blir inte så jobbig för då ska vi sitta och lyssna på någon som pratar om arbetsrätt. Och på fredag blir det massage, dubbeltid om jag har tur. Det behövs verkligen, mina ben tar knäcken på mig. Kvällsvärken är fortfarande kvar, fast jag tar medicin. Magnesiumet är nog inte riktigt bra än då, eller så kanske jag får höja dosen. Jag vet att jag pratat om det tidigare men jag har inte träffat läkaren än.


Nu är det dags att säga god natt och önska er en trevlig vecka.

Av Louise - 8 maj 2010 21:09

Hur mycket kan man egentligen sakna ett land, en stad, personer och vänner? Jätte mycket kan jag nog säga, jag gör det och i dag speciellt mycket. Vet inte varför men det känns lite jobbigt.


Men jag ska försöka att inte tänka på det idag. För idag kommer Michelle vara hos mig, vi ska gå på bio och bara mysa hemma hos mig. Jag måste ju också göra mina uppgifter från fotoskolan så det blir kanske en bild eller två.


Åkte till familjen för att hämta Michelle, blev bjuden på en glass som är som en stor kaka. Väldigt söt glass, kunde inte äta upp den helt och hållet. Jag och Michelle åkte till Heron City för att gå på bio men vi började med en fika. Vi såg filmen Klara som handlar om en flicka som lär sig rida och är med i en ridtävling. Michelle tyckte filmen var jätte bra och jag tyckte den var lite underhållande.


Hem och laga hamburgare till middag och under tiden spelade Michelle lite dataspel. Men sedan var det wildkids och Scooby Doo för hela slanten. Trevligt med sällskap hemma i soffan.

Av Louise - 7 maj 2010 21:06

Gick en bra promenad i morse och kände mig helt okej. Irene bjöd på fikabröd på jobbet idag för hon fyllde år tidigare i veckan. Och efter jobbet träffade jag upp Kristina på Älvsjö Bageri Café, jätte mysigt litet ställe. Det var absolut inte sista gången jag var där kan jag säga.


  


Idag fick jag övningsuppgift 5, jag ska fotografera i läge M.

  1. Fotografera någonting, vad du vill där du vill att din bakgrund är lite oskarp.
  2. Fotografera vad du vill i rörelse, hela bilden ska vara skarp.
  3. Fotografera en person som står i skugga mot ljus bakgrund.

Jag ska ju ha Michelle i helgen, då har jag motivet klart.


Efter fikat med Kristina åkte jag och handlade en sallad till middag, det var länge sedan jag åt en Hasse´s. Eftersom det inte är något bra på tv i kväll så blir det en tidig kväll. Jag längtar redan efter sängen.


  


Lite vår i luften.

Av Louise - 6 maj 2010 20:47

Idag blev det ingen träning på morgonen, inte på kvällen heller för den delen. Jag tog tåget till Skövde istället, det var i jobbet. Det var ingen lång resa utan den tog runt 2 timmar och jag satt och lyssnade på min bok. Sedan delade jag och en kund taxi till mitt kundbesök, där tjänade jag lite pengar. Eller inte jag utan jobbet ska jag väl säga.


Dagen i Tibro gick bra och när vi skulle åka taxi tillbaka till Skövde så hade vi missat att beställa taxi. Så vi fick lifta med en anställds dotter men det gick ju bra. Och jag tjänade pengar där också. Tåget kom in på centralen 17.45 och jag var i Gullmarsplan vid 18 tiden. Hoppade på min buss och då hörde jag en tjej prata i mobilen om var hon skulle hoppa av någonstans. Men om hon ska hoppa av vid den hållplatsen måste hon byta buss. Så jag störde henne i samtalet och sa att jag tror hon sitter på fel buss och att hon måste ta buss 144 istället. Hon tvekade men gick och frågade chauffören och han sa samma sak till henne. Då hoppade hon av och sprang till den bussen. Men, hon kunde väl vänt sig om och sagt tack. Otacksamma ung jävel säger jag bara. Bortskämd snorvalp.


Men det var skönt att vara hemma igen, hungrig var jag också. Men nu sitter jag redo för en timmes spänning, Criminal Minds börjar snart.

Av Louise - 5 maj 2010 20:33

Jag har tänkt lite på att man kanske behöver visum för att resa in i USA. Jag mailade ”min” resebyrå Kiloy med frågan och fick ett skrämmande svar. Jo, jag behöver ett inresetillstånd till USA och jag måste gå in på flygbolagets hemsida och registrera mig. Men oj, nu blev det lite läskigt.


Men jag hade för mycket på jobbet idag för att oroa mig där. Idag var inte en bra dag för mig, jag blev irriterad på en del av mina kollegor och jag orkade bara inte med dem idag. Ibland blir det så, alla är vi olika. Men arbetsdagen gick till sitt slut och jag kunde åka hem. Det blev ingen träning för jag ville bara hem och fixa med resan.


När jag kom hem så ringde jag Lise och fixade hennes pass uppgifter sedan kopplade jag upp mig och vi fick inresetillstånd. Det är tydligen inte så svårt, bara man inte är terrorist, kidnappare och mördare så är det okej verkar det som. Men det där med att registrera sig på flygbolagets hemsida var marigare. Vi får se vad resebyrån svarar mig i morgon.


Sedan hade jag fått en kommentar här på bloggen från en tjej som ville se mina bilder jag skickar in till fotoskolan. Så nu har jag bifogat bilderna i det inlägget.


Min nya medicin som jag nu ätit i två dagar verkar hjälpa, jag har känningar på kvällen men inte så mycket. Jag kanske kan öka dosen men det vågar jag inte göra utan att prata med läkaren först. Men jag måste väl äta den ett tag först innan jag verkligen utvärderar den.


I helgen ska Michelle sova hos mig, ska försöka hitta på något att göra på lördag eller på söndag. Men jag tror att hon blir glad om vi går ut och fikar lite, mosters tjej.


Nu ska jag berätta något som jag tycker var lite skojigt. Igår så var jag inne på Rodney Fox Great White Shark Expeditions websida och kollade datum i december. Då såg jag att priset var fel på en resa, det var 10 % lägre pris än de andra resorna. Jag tog fram mobilen och skickade ett meddelande till Andrew direkt om att det var fel pris på hemsidan. Till saken hör att när jag var där första gången så frågade han mig om jag hade ett kontrollbehov? Lite svarade jag, för han hade missat några saker i säkerhetsgenomgången och det påpekade jag för honom. Så till svar på mitt sms fick jag detta:

”OMG!!! Changed thank you. We appreciate your help a lot!” men några sekunder senare fick jag ett till. ” By the way… you took your time!!!”

Han är för rar. Undrar om jag nu får lite mer rabatt på nästa resa. Om allt går vägen med chefen så är jag ledig från den 23 december till 1 feb. Så om jag får för syster så tänker jag sticka på julaftons eftermiddag, för jag måste vara på båten den 26 december. Men jag tror inte det ska vara några problem, vi får fira julafton med mig lite tidigare. Men det kommer kännas konstigt, som att bryta en lång tradition vi haft. Jag ska försöka åka så sent som möjligt. Kolla in deras nya reklamfilm.


Nä,  i morgon ska jag ut och resa. Ända ner till Tibro ska jag, men det är bara över dagen. Jag är hemma lagom till Criminal Minds.


God natt mina änglar.

Av Louise - 5 maj 2010 07:52

Hej Louise.


Vi har hittills gått igenom de fyra viktigaste delmomenten i fotografering under de här fyra veckorna. Om man behärskar komposition, rörelse, skärpedjup och ljus så har man ganska bra förutsättningar för bra bilder. Det krävs ju lite annat också som bra motiv t.ex, men man har åtminstone kommit en bra bit på väg.


En av de kanske svåraste fotosituationerna är att fotografera inomhus. Speciellt om glödlampor är enda ljuskällan får man arbeta en del för att få till det. Bättre är det då att försöka utnyttja dagsljus från ett fönster. Utomhusljus sprider sig mer jämnt och brukar inte heller ge upphov till så mycket jobbiga skuggor som glödlampor kan.


  


Det ser ut som om din godisbild är en kombination av bägge, men där utomhusljuset dominerar. Det gör att vitbalansen är rätt OK här och det i sin tur hjälper till att färgerna känns bra. Men de starka färgerna i godisbitarna ger också upphov till lite färger i skuggorna. Det är väldigt svårt att få till en sån här hög med godis utan att arrangera godisbitarna och samtidigt ta hjälp av studiobelysning.


  


Jag blir riktigt sugen på en Australienresa när jag ser din skymningsbild över Sydney. Bra komposition, skärpedjup och ett varmt och fint ljus. När man ska fotografera en skymning har man ofta lite för bråttom vilket gör att man nästan överexponerar bilderna för det blir ljusare på bild än i verkligheten. Här är solen alldeles precis. Ju längre man väntar desto mer blå färger framträder i skymningen ända fram till den "blå timmen"


  


Starkt solljus kan också bli problematiskt, främst med jobbiga skuggor som inte hamnar där man vill. Lösningen på det är att i förväg analysera vad det är man ska fotografera och sen påverka slutresultatet genom att t.ex flytta på sig själv eller sitt motiv. Och ibland kan faktiskt en blixt lätta upp skuggor i solgasset. Här har du placerat dig rätt. Bakgrunden är riktigt ljus och den färgstarka stugan är delvis i skugga. Bra också att stugan inte hamnat i mitten av bilden.


Det var allt om ljus för denna gången. Vi tittar faktiskt vidare lite till kring det längre fram i kursen


m.v.h Madeleine

Av Louise - 3 maj 2010 19:22

I morse på väg till jobbet åkte jag som vanligt förbi Ica Globen. Jag håller koll på dem där borta, i morse stod det en vakt utanför personalingången. Vad är det som pågår där borta? Jag har blivit lovad att få ett svar i morgon, jag får vänta och se.


Det var en vanlig dag på jobbet, hade som vanligt saker att göra hela tiden. Jag menar, har jag inget jobb så skapar jag ett jobb till mig själv, så enkelt är det. I dag ska jag lämna in veckans fotouppgift, en av uppgifterna var att ta en bild på en solnedgång. I går hade det varit perfekt men då var jag ju på bio, idag har jag ingen sol alls. Jag får fuska, jag lämnade in en bild från solnedgång i Sydney. Vi får se i morgon vad läraren säger om mina bilder.


God natt vänner

Av Louise - 2 maj 2010 21:30

Somnade som vanligt till tv´n, måste se om avsnitten för jag kommer inte ihåg någonting. Men vid midnatt gick jag in och lade mig i sängen, kroppen värkte efter dagens eldning.


Vaknade före 7 och lade mig och läste, gick upp lite senare för att äta frukost och lade mig sedan tillbak och läste ut boken. Jaha, det var de det. Jag luktar fortfarande eld.


Ringde till syster för att kolla om de var hemma men inget svar. Jag åker ut i alla fall, jag behöver en bild till min övningsuppgift. Så jag packade ner kameran och åkte iväg. Syster ringde och de var ute och eldade, så det var bara att komma. När jag kom var det dags för lunch, vilken tur jag hade då. Så jag fick grillade kyckling med potatissallad och smörgås, det var riktigt nice att sitta ute och äta. Jag tog några bilder på lekstugan och ungarna sedan var det dags att åka hem. När jag kom hem så lade jag mig på soffan igen och somnade. Så mycket som jag sovit den här helgen så borde jag vara totalt utvilad men så känner jag mig inte. Jag slappade tills Pia hämtade mig, vi skulle på bio. Vi såg The Ghost Writer, den var riktigt bra. Jag rekommenderar det starkt, konstigt slut men ändå.


Nä, nu ska det lagas pasta till matlådan i morgon.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards