Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2010

Av Louise - 17 maj 2010 21:28

Idag fixade jag mina naglar, det är alltid lika skönt att ha fina naglar. Och när jag åker från Carina så känner jag mig alltid så vacker. Det finns inget vackrare än fina naglar. Så det så.


Det är också skönt att få sitta i två timmar och prata av sig. Hon lyssnar och kommer ihåg det man pratat om sista gången man var där. Ungefär som Anna som masserar mig, hon är exakt likadan. Varför betala dyra pengar för en terapi när man lösa det hela med att få fina naglar och en massage. När jag och Carina åkte från salongen så körde vi förbi massor med restauranger som hade sina uteserveringar fullpackade med folk. Jag lovade mig själv just då att gå ut och äta minsta 3 dagar i veckan när jag har semester. Jag får ta fram min svarta bok som hjälper mig då och då, tänk att den fungerar fortfarande efter 20 år.

Det trista är att de inte kommer att bjuda mig alla gånger utan jag får nog betala för mig själv. Men förhoppningsvis har deras ekonomi blivit lite bättre under dessa år. Vi får väl hoppas på det.


Nästa fredag åker jag och Lise till New York, jag tycker det ska bli så tufft att äntligen få se The Big Apple. Hoppas nu bara att det är bra väder, behöver inte vara döds varmt men sol och några höga moln. Nästa tisdag när jag får lön ska jag växla till mig lite dollar. Ska inte ha så mycket lösa dollar utan betala med kortet när jag shoppar. Å, nu får man bara hoppas att vulkanen lugnar ner sig lite.


Nu ska jag fortsätta titta på CSI Las Vegas och sedan ska jag med mina fina naglar gå och lägga oss.

Av Louise - 16 maj 2010 20:35

Idag är den ända dagen jag har chansen att ta bilderna för övning 6. En regnbild och två rörelsebilder skulle det vara. Förra gången lämnade jag ju inte in alla bilder för att jag inte hade tid och att solen inte tittade fram.

Den här veckan hade jag problem med att det inte regnade just när jag skulle ta en bild. Då fick jag ta Liam till hjälp för att fixa regn. Det blev bra tillslut.


I går blev det ju kebab från Palmyra för att fira min eftermiddag på taken. Idag blev det rester, alltså kebab från Palmyra. Jag skulle kunna äta det varje dag om det gick, för Palmyra har Sveriges bästa kebab. När jag var hemma hos familjen idag så visade Lukas sina nya saker på sitt rum. Det var en stor säng, han var så stolt över den. Han la sig och sin mjukis katt på varsin kudde och drog täcket över dem. Nu kan han ligga där och titta på Karlsson på taket, han behöver inte störa storebror som sitter i vardagsrummet och spelar StarWars.


I morgon är det jobb igen, jag längtar till nästa fredag då jag och Lise åker till New York. Det ska bli så härligt och roligt. Det var några år sedan vi två var ute och reste. Sist vi försökte sticka iväg så kom vi ner till Skavsta men där tog det stop. Lise upptäckte i bilen på väg ner att hennes pass gått ut, men hon har ett nytt den här gången. Vi reste rätt mycket tidigare, vi har varit i Australien, Marbella och London tillsammans. Vilka goda tider det var, det var då vi festade ordentligt. Man har goda minnen från den tiden.


Men nu ska det promeneras och shoppas förhoppningsvis. Vi får väl se. Nä, nu ska jag stänga av datorn, den behöver vila lite tror jag.

Av Louise - 15 maj 2010 22:04

I morse vaknade jag väldigt tidigt och under natten vaknade jag många gånger. Jag sover fortfarande dåligt på nätterna, det är lite jobbigt. Gick ändå upp vid 8 tiden och tog en kopp kaffe till tv4 morgontv. Men sedan gick jag en morgonpromenad på en timme, det var verkligen jätte skönt och det verkar som vi kommer få en kanon dag.   


Satt sedan en stund på balkongen och man kände verkligen hur det brände på kinderna. Tog det lite lugnt med solen, låg och läste lite på soffan också. Men vid 14 tiden åkte jag in till stan, hittade en parkering mitt emot Strömsborg. Tog en promenad till Riddarholmen, gick runt och kollade läget lite. Gick mot Gamla stan och köpte en varmkorv med bröd, satte mig i solen och väntade.


Vi mötes vid Birger Jarls staty klockan 16. Det kom två guider, en som går först och en som går sist. Den som går sist höll ett litet säkerhetstal gällande vad vi ska ha på oss. Sedan gick vi in i gamla riksdagshuset, väldig säkerhet. Jag gick upp 4 trappor sedan blev det en trappa till upp på vinden, herre jeda mig där uppe var det varmt. Hade bara en t-shirt på mig för det var verkligen en toppen dag idag. Vi fick hjälm och säkerhetssele, sedan var vi klara för en promenad.


  


  


  


  



  


Vi gick 300 meter och det är 43 m över havet. Det var en trevlig promenad, lite jobbig ibland. Kedjan kärvade lite här och där och han sa att det bara var att ta foten och trycka på lite. Som om jag kunde lyfta en fot när jag står där uppe på taket och det känns som att jag ska ramla över kanten. Det gick inte heller så bra att böja sig ner och ta hjälp med handen, jag tyckte det var lite jobbigt. När jag stod stilla på ”stegen” vi gick på utan staket så hade jag problem att ta bilder. Det var jobbigt att se Stockholm genom linsen, men några bilder fick jag.   


Allt som allt så var det en härlig tur, skulle lätt kunna göra om den.

Nu ser jag att det är Dante´s Peak på tv, jag och syster har sett det där berget i verkligheten. Det är en stor målad tavla på Universal Studios, vi åkte förbi med tåget som går igenom hela filmplatsen. 

Av Louise - 15 maj 2010 07:58

Idag har jag bestämt mig att sluta äta magnesiummedicinen, den hjälper inte. Jag har fortfarande mina tics på kvällen, det rycker i benen, det kryper i benen och det värker. Så jag slutar.

Jag har haft problem att somna också, det har nästan varit det jobbigaste.


Men nu har jag löst det. Jag börjar med min andra medicin igen.


Var och hälsade på min familj idag. Fick ett kort på Lukas, han är så söt på dagis. Nu har jag alla barn samlade, det blir så fint.


I kväll är det inget på tv så jag går och lägger mig tidigt.

Av Louise - 13 maj 2010 20:41

Vaknade vid 6 tiden, men vänta det är inte jobbdag idag. I och för sig ska jag jobba lite hos mormor men inte SEV jobb. Men jag låg och drog mig en stund till innan det var dags att åka mot Stavsnäs. Jag mötte upp Lise, Nalle, Mads och Pax nere vid Vinterhamn sedan åkte vi hem till mormor och jobbade med huset. Vi fixade stommen till staketet på lillstugan, sedan byggde Nalle om taket ovanför trappan. Det var 4 effektiva timmar som vi var där ute, vi avslutade med lunch.


I morgon är det jobb som gäller, jag hoppas att jag inte är ensam. Jag drömde nämligen att de andra två på supporten ringde sig sjuka och ingen annan kom till jobbet. Alla hade tagit ledigt, och faktum är att många har tagit ledigt i morgon. Men, om det sker får chefen komma in och jobba lite.. he he he. Eller så får de ge mig några dagar ledigt som kompensation. Nu kommer ju inte detta hända, men om!


I dag är det två veckor tills jag och Lise flyger till New York, jag ser verkligen fram emot den här resan. Lika mycket som min nästa resa till Australien.


Jag har inte lyckats ta någon mer bild gällande mina övningsuppgifter men jag får försöka i morgon igen.

Av Louise - 12 maj 2010 21:23

Nu när man är ledig så är det ju skönt att kunna ta morgonpromenaden ute i det fria. Istället för att stå på lagret på jobbet och promenera. Men det finns en nackdel den här tiden på året, pollen. Det är egentligen inte en liten nackdel, den är kollosal. Jag har inte märkt av allergin så mycket på grund av att jag åker väldigt tidigt hemifrån och sedan åker jag hem på kvällen. Jag sitter på mitt rum på kontoret hela dagarna och där kommer inte pollen in.

Så idag är jag ledig och jag börjar dagen med en promenad, det var vid halv 9 i morse. Nu sitter jag inne i lägenheten med stängda dörrar och fönster och nyser. Jag nyser, snorar och mår skit, ska det vara på det här viset. När jag fick en diagnos att jag var allergisk mot pollen  ( 7års ålder) sa de att det växer bort. När då?


I går fick jag betyget på min bild jag lämnat in till fotoskolan. Det skulle vara tre bilder men jag lyckades bara hinna med en, de andra kommer senare. Men så här skrev hon om min bild:


     


Inget fel att ha ett favoritobjekt och speciellt inte när det fungerar så bra som den här blomman.  Bra ljus och varma, klara färger. Ska jag anmärka på något så är det nog att skärpan inte är riktigt hundra, men du räddar upp det på ett bra sätt tack vare den perfekt avvägda skärpedjupet som så att säga skapar en illuion av bra skärpa ändå. Du ser också att du kan använda ISO 400 utan att få en massa störande brus. Många är rädda för brus och kör med ISO 100 nästan jämnt, men det behöver man alltså inte. Det varierar från gång till gång vad man kan använda.
 

I morgon ska jag ut till mormor och bygga lite med Lise och Nalle. Hoppas allt går bra.


Kram på er!

Av Louise - 11 maj 2010 21:49

Okej, jag ska drömma lite om Australien igen. Ni tycker det är lite tjatigt när jag skriver om Australien men ni får helt enkelt leva med det. Nu är det ju så att det är ju bara drömmar.

Men nu har jag hittat en möjlighet att studera i Australien. Jag kan ta 2 v, 4v eller 8 v kurs i fyra städer och en av dem är Sydney. Det vore ju kanon, studera Engelska och ha hur kul som helst. Jag kan ju bo hemma hos Resh, jag tillhör ju deras familj enligt henne och Laura. Så det ska jag kolla upp och om jag kan få lite ekonomisk hjälp under den tiden.


Mm, i natt kommer jag förmodligen sova gott. Drömma om vithajar och Sydney.

Av Louise - 10 maj 2010 21:31

Jag går upp på morgonen och 10 minuter senare sitter jag i bilen på väg till jobbet. Då är klockan 05.37, klockan 6 står jag på bandet och går. Jag stämplar in 07.30 och börjar jobba, en halvtimme tidigare än schemat. Sedan jobbar jag till halv fem med en halvtimmes lunch. Efter jobbet byter jag om och ställer mig på bandet igen och går. Jag går 45 minuter på morgonen och 45 minuter efter jobbet, men räcker det? Jag är på min arbetsplats 12 timmar de dagar jag tränar så. Men varför gör jag detta?


Jo, jag vill gå ner i vikt och jag vill få bort min värk i benen. Att promenera gör att jag inte har lika ont i benen som jag hade tidigare, så jag vet att det hjälper. Men samtidigt vill jag ju gå ner i vikt och göra det lättare för benen. Men när det inte händer utan det motsatta sker så blir man rätt trött på livet som det är just nu. Sover, går, jobbar, går och sover igen….


Jag är motiverad att gå upp på morgonen, jag är motiverad att stanna och gå efter jobbet men när tar den motivationen slut? Jag vet att den kommer att göra det om inget händer. Jag har hållit på nu sedan den 8 februari, hur lång tid har jag kvar?


Nu har jag lagt av med pasta, ris och potatis. Jag äter bara sallad till min mat, jag har slutat med min medicin, jag har slutat med salt, jag har slutat med socker i kaffet vad behöver jag göra mer. Sluta leva?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards