Louise Dagbok

Alla inlägg under januari 2009

Av Louise - 15 januari 2009 22:17

Hade svårt att somna i går och jag var väldigt trött när jag gick upp i morse. Men som vanligt så sitter jag där på jobbet någon timme senare. Hade rätt mycket att göra idag också, det är mycket förberedelser inför ny version utskicket. Fick in ett underlag rätt sent så jag satte igång att stansa det, hann bara ett av fyra. Får ta de andra tre i morgon.

 

Tydligen är det väldigt varmt i Sydney för där brinner där igen. Det gör ju det varje sommar men nu var det tydligen värre än vanligt. Jag skrev ju det tidigare att det var väldigt varmt där för några dagar sedan. Men med min vanliga tur så är det väl kallt när jag kommer ner.

 

När jag slutade så åkte jag direkt ut till syster med mammas kristallkrona. Hon har målat om i vardagsrummet nu och det har blivit lite mörkt så i morgon bitti kommer Melker och ska dra ström dit upp. Hon har rätt högt i tak så den kommer ju passa där rätt bra. Det är ju bättre att hon använder den istället för att den står i en låda på jobbets lager. Lukas kom små springande mot mig när jag kom, han tycker det är jätteroligt att gå. Han är väldigt söt när han går runt omkring i huset. Liam och syster stod och gjorde pannkakssmet när jag kom men jag åkte hem istället. Jag stannade till i Globen och gick till apoteket för att hämta ut lite smärtstillande. Jag får ju så ont i ryggen när jag sitter i flygplansstolen, nu ska jag ju sitta i 25 timmar så det kommer att bli jobbigt. Men nu har jag piller att ta till hjälp.

 

Köpte en tunnbrödsrulle på Kepsgrill, det var länge sedan och det var rätt gott. Jag har ingen mat hemma och jag känner inte för att handla eftersom jag inte kommer att äta hemma så mycket sista veckan innan semestern. Men med risk att återupprepa mig så längtar jag efter Thaimaten som jag kommer äta till lunch i morgon.

 

I kväll gjorde jag i ordning mitt UV-hus till kameran. Jag såg till att allt är i sin ordning inför fotograferingen om 1 ½ vecka. Jag tog fram en ryggsäck som jag tror att jag ska ha i kabinen, i den lägger jag UV-huset istället för i resväskan. Jag vågar inte lägga den i resväskan, tänk om den går sönder. Om den går sönder så blir jag tvungen att hyra kamera ombord och det blir dyrt. Och jag kanske inte ens får hyra en kamera till varje dyk. Så jag måste vara rädd om den.

 

Oj oj, nu börjar Criminal Minds och ni vet att då kan jag inte koncentrera mig på något annat.

God natt.
Av Louise - 14 januari 2009 22:27

Glömde bort i morse att jag inte hade någon bensin och blev lätt irriterad när den började pipa så fort jag vred runt startnyckeln. Skulle ha tankat i går kväll men orkade inte det. Så det var bara att stanna på Shell på vägen till jobbet, blir jag sen så blir jag. Men hur många gånger har jag inte sagt det och aldrig kommit för sent. Jag har jobbat länge på att komma för sent men aldrig lyckats.

 

Hade rätt mycket att göra idag, lade mig på andra supporten och började skicka ut bekräftelser till de kunder som bokat in sig på våra seminarier. Sedan körde jag igång ett utskick som förhoppningsvis sälja in lite mer utbildningstid. Vi får väl se vad kunderna säger. Men det är på tiden att vi försöker sälja in mer utbildning. Sedan fick jag göra en lönekopplingsändring lite akut, jag hjälpte kunden igår med en av hans andra butiker så jag hjälpte honom idag också. Vi hade lite problem med vår konvertering så jag fick testa det också, men vi fick det att fungerar till slut. Hade Lasagna till lunch och till det en liten sallad och Chili/paprikasås. Smarrigt värre, förmodligen blir det detsamma i morgon. Jag längtar till på fredag då det blir Thai. När klockan var 16.30 så slirade jag iväg som en oljad ford.

 

Jag ska träffa en klasskamrat från gymnasietiden. Vi har inte träffats på 22 år, oj nu känner jag mig gammal. Vi skulle träffas klockan 17 utanför JC på Drottninggatan men jag kände på mig att jag skulle bli sen så jag skickade iväg ett mess. Men som vanligt så var jag lite tidig, men jag väntade en liten stund. Vi satte oss och fikade någonstans på Drottninggatan. Det blev en kanelbulle och en kaffe. Sedan började jag snacka, och vad jag snackade sedan. Det har jag tänkt på nu i efterhand, jag blev ju andfådd ibland där jag satt och malde på. Stackars dig Åza.

Men det var faktiskt väldigt roligt att ses, och jag ska höra av mig när jag kommer hem från Australien. Jag ska visa mina fina bilder på vithajarna då, hoppas vi i alla fall (att jag kommer att se några det vill säga).

 

Apropå jobbet i Australien som jag skrev om tidigare, de fick tydligen in 200 000 ansökningar på 24 timmar. Jag trodde första att det var typ i en hydda man skulle bo, ingen ström och leva på kokosnötter. Leva som Robinson eller nå’t. Men det visade sig att man skulle bo i ett lyxhus och ha internetkontakt med världen. Man skulle blogga, skriva resedagbok och fotografera varje dag. Det gör ju jag varje dag i alla fall så det här jobbet är ju perfekt för mig. Men det jag kanske inte kommer att klara var att få en bra kommunikation med de bofasta på ön. Men man kan försöka i alla fall. Sista anmälningsdag är nästa torsdag, så jag hinner skicka in en ansökan.

Av Louise - 13 januari 2009 21:28

Överlevnads kitt

 Detta är mitt överlevnadskitt som jag ska ha med mig.


Det var ingen rolig dag på jobbet, trist helt enkelt. Jag skickade ett grattis sms till Sussi som fyller 40 idag och ett till Lena (mammas vännina) som fyller 60 år. När jag kollade hur många grader det var i Port Lincoln Australien så var det 41 grader och klockan var 17 på kvällen. Helt otroligt, det är tydligen värmebölja där nere.

Jag längtade hela dagen att den skulle ta slut och den gjorde det till slut.

 

När jag slutade åkte jag till Farsta för att handla solskyddsfaktor. Jag hittade en nr 30 för kroppen och nr 25 i ansiktet. Så jag får helt enkelt lämna oljan med nr 5 hemma. Jag som hoppades få lite färg, med 30 lär jag ju inte ens bli ljusbrun. Jag köpte klubbor också, de har tydligen krympt. Hon sa att de aldrig haft större, även om jag sa att jag köpt 100 st för 4 månader sedan. Nej, jag hade inte gjort det. Okej, Pia och Sussi ni åt inte mina klubbor för jag köpte dem aldrig.

 

När jag åkte hem så köpte jag världens godaste kebab. Så jag satt i soffan och måfflade i mig kebab medans jag kollade på 2 ½ män. Det är så roligt att jag skrattar tills jag sväljer i fel strupe. Att Charlie Sheen var  så rolig, hade jag ingen aning om.  Men sedan gjorde jag något dumt, jag ställde mig på Stepper. Jag har inte steppat på länge men den kan ju inte bara stå där och samla damm. Så jag ställde mig på den och drog igång, men efter 8 minuter i snabb takt så fick jag ont i häcken och i fötterna. Så, det var i alla fall 8 min mer än annars. Får väl ställa mig där i morgonbitti också, det kanske blir i 9 minuter då.

 

Boktips!

Nu har jag läst ut Björn Hellbergs bok Inte Önskvärd. Den var också rätt okej. Det ska ju föreställa kriminalroman men jag måste ändå säga att han inte håller måttet om jag jämför med de engelska författarna. Men den får *** av 5.

 

Nu vet jag inte om jag är ute och cyklar men det är mycket om vithajar nu för tiden. Jag vet inte om det är för att jag lägger märke till allt. För det första så står det ju i tidningen om vithajs attacker i Australien och nu så var det en av läkarna i Dr House som berättade att han dykt utan bur med vithajar. Han stötte på en tjej och ljög om buren men ändå. Eller så börjar jag få resfeber.

Av Louise - 13 januari 2009 13:22

Kanske ett jobb för mig?

Av Louise - 13 januari 2009 10:31

Nu testar jag att blogga fråm mobilen. Ha en bra dag.

Av Louise - 12 januari 2009 21:43

Okej, jag var trött igår kväll och gick och lade mig redan klockan 22. Men när jag ligger där och läser min bok så hör jag ett ljud i vardagsrummet som jag inte känner igen. Jag reagerar men fortsätter att läsa. Men så hör jag ljudet igen, två gånger till och med. Nu spänner jag mig och tittar ut mot vardagsrummet. Jag vet ju att ingen är inne i lägenheten men det var ett konstigt ljud. Men när det låter igen så gick jag upp och ställde mig i vardagsrummet för att få svar på vad det är som låter. Men då har det slutat att låta.

Men någonting ville att jag skulle gå upp så jag satte på tv’n och satt och kollade till 23.30 Nu somnade jag direkt.

MEN, klockan 04.00 börjar min hemtelefon pipa och då visar den att batteriet är slut. Den slutar inte att pipa så det var bara att gå upp och ställa den på laddning i köket.

Men faktum var när väckarklockan började ringa så var jag relativt pigg.

 

Idag var det mycket på jobbet. Jag hade fullt upp med seminarierna som vi ska ha i februari. Jag gjorde i ordning ett underlag med alla nyheter som vi ska skicka ut till alla kunder. Så helt plötsligt så var klockan ”gå hem” och det var ju riktigt skönt. Jag hade bestämt mig för att åka och träna idag så jag har peppat mig själv hela dagen. Men när det var dags att åka hem så var jag nära på att bara åka hem men jag åkte till Västertorp istället.

 

Det var fullt på löparbanden så jag satte mig på motionscykeln istället. Jag han köra 10 minuter av fettförbränningsprogrammet innan ett band blev ledigt. Sedan gick jag i 35 minuter på det. Jag lyssnar just nu på Jo Nesbo och hans bok Snömannen. Den är riktigt spännande och det är svårt att sluta lyssna. Men det är så tråkigt att träna, varför tycker jag inte att det är roligare? Jag trivs ju att promenera ute så varför inte inne. Men det är bara att fortsätta. Men jag gick ner och solade en stund också, måste ju få en liten grund innan jag åker nästa fredag. När jag kollade 5 dygns prognos så ska det bli 38 grader varmt i morgon i Port Lincoln. Jag tror inte att solskyddsfaktor 18 kommer att räcka, måste till apoteket och köpa högre faktor.  

 

Idag läste jag också att det har varit flera hajattacker i Australien. Många kanske skulle boka av resan men hallå, det är ju hajar jag vill se och jag kommer att vara i en bur. Så jag tycker det låter som bra nyheter, fast inte för dem som blir skadade. Jag skulle kunna få en rispa eller något så jag har ett bevis hem till Tomas. Han har sagt att han vill ha bevis på att jag dykt med vithajar. Bildbevis kommer alltså inte att räcka, jag får helt enkelt sträcka ut armen och dra den mot hajens mun. Någon jädrans tand gör väl jobbet. Tänk att ha ett hajärr istället för en tatuering, det vore något. Det är det inte många som har här hemma i Sverige.

 

Jag provdrack en Cola Zero idag och jag tycker inte om den. Nä, tacka vet ja riktig Coca Cola.

Av Louise - 11 januari 2009 20:48

Se mig vinka,

blunda så ser du,

jag lovar att jag ska vinka extra mycket

så du inte kan missta dig.

 

Var inte rädd. Jag mår bra,

du lever i mitt hjärta.

Jag ser och jag älskar,

visst känner du min kärlek?

 

Överallt där jag är, finns du.

Överallt jag går, finns du.

När jag sover, sover du bredvid.

Jag är aldrig ensam, aldrig går jag själv.

 

Fast dina fotavtryck inte syns, finns du.

Fast din röst inte hörs ut, skrattar du.

Fast dina armar inte kramas så det känns,

så visst kramar du.

 

Vi syns igen det vet både du och jag.

Jag gråter inte, mina tårar faller till marken.

Jag skrattar istället, du ville se mig glad.

Livet är så mycket oändligare än du tror, lilla mamma.

Av Louise - 11 januari 2009 20:48

Hade ställt klockan på ringning klockan 6.45, hade nämligen bokat tvättstugan klockan 7. Jag var lite trött men tänkte att jag måste tvätta. Vi har ju bara en tvättstuga nu när de börjat borra bergvärme. Så det var bara masa sig upp och tvätta. Jag slängde in två maskiner och efter 45 minuter gick jag tillbaka för att slänga in mer. Då hade en av de icke svensktalande grannarna börjat tvätta i den stängda tvättstugan. Hon stod och sneglade på mig när jag tog ur tvätten ur maskinerna. Jag vet att hon brukar ta maskinerna om man inte tvättar sista timmen. Men den här morgonen var jag inte snäll, så jag stängde igen dörren så hon inte såg om jag slängde in mer tvätt. Nu gjorde inte jag det utan jag skulle bara torka det som var kvar. Men jag orkar inte ta den diskussionen med henne. Hon är en sådan person som slänger in en tvätt när det är 5 minuter kvar att tvätt tiden. Så när man kommer och frågar varför hon börjat tvätta på en annans tvätt tid så svarar hon alltid, snart klar. Men hallå tanten, maskinen tar 45 minuter och det är 40 minuter kvar, vad menar du med snart klar. Nä, jag orkar inte bråka med henne idag så jag stängde dörren så hon inte kunde stirra på mig mer. Jag kände mig lite som en tvättstuge bitch.

 

Gick runt och plockade lite i lägenheten, plockade fram lite kläder som jag ska packa ner. Skulle sätta upp tavlorna jag fick i julklapp men borrmaskinen var urladdad. Så det får bli en annan gång. Syster och familjen var på Ikea och ringde när de var klara att åka hem.

 

Mötte upp dem vid mammas grav. Jag hade köpt en hjärta med en ros samt en liggande ängel som jag la på gravstenen. Sedan tände vi två ljus. Jag skulle hälsa från mormor till mamma.

Vi åkte hem och jag lagade tortellini med gorgonzolasås. Jag gör den med bacon och grädde och serverar med tomat och löksallad. Det är så fruktansvärt gott att det är svårt att sluta äta när man börjat. Men jag måste sluta för jag får alltid en laktoschock efter jag ätit detta.

Det var bara jag och syster som åt de andra fick carbonarasås. De är inte så förtjusta i gorgonzola. Efter maten visade jag hajfilmen jag hittade igår för Liam. Han var så imponerad och det var så kul att höra honom förklara vad som hände på filmen och han avslutade hela tiden med att dykaren klarade sig. När killarna badade så tittade jag och syster på flera haj filmer som de lagt ut på Youtube.

 

Åkte sedan hem och under bilfärden fick jag lite migrän och vid Älta började magen knorra. Jag hann hem precis hem innan laktoschocken slog till. Tur att jag hann hem för det är inte att leka med att få en sådan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards