Louise Dagbok

Alla inlägg under januari 2009

Av Louise - 4 januari 2009 21:16

Igår kväll ringde syster och berättade att det var möte klockan 7.15 vid simhallen. Tydligen hade Tyrold glömt att informera sitt lag att det var match idag söndag. Syster frågade om jag tog första passet så de kunde sova ut. Glöm det!

 

När jag vaknade i morse så jag att jag hade ett sms och ett missat samtal. Syster hade skickat ett ljudmeddelande klockan 6.45 som löd: Heja Tyrold, heja Tyrold osv.

Tur att jag hade ljudlöst, ha ha ha.

Men hon ringde i alla fall vid 9 och undrade om jag kunde åka och gå ut med Kevin för de var i Tumba och de skulle inte vara klara förrän vid 17. Det är ju inga problem, jag får ju en skön promenad.

Hon hörde av sig vid 10 och berättade att Tyrold hade vunnit sin första match. Och att Michelle hade stått i mål i den matchen. Det var ju skitkul, första vinsten och det var över Handen. Jag åkte ut till Tyresö och gick ut med Kevin, det var en rätt skön promenad fast det var 12 minusgrader. Jag hade med mig kameran för det var verkligen fint väder. Vi gick ner till sjön och där var det folk ute och gick på isen. Kevin blev lite sur på mig för att jag inte lät honom springa där ute. Det var rätt många som hade sina hundar med sig så han fick stanna hos mig. När byxorna hade frusit fast i benen så var det dags att åka hem.

 

Michelle och laget vann en match till mot Skuru, de har förlorat mot dem tidigare men inte när Michelle står i mål. Det är så kul för dem, de är så värda detta.

 

Bosse bjöd mig på middag idag. Vi åt på Grekiska restaurangen i Älvsjö och det var jätte gott. Nu har jag laddat batterierna igen med lite kycklingspett och tzatziki.

 

När jag är nere i Port Lincoln så är det Tunarama Festival. Det låter ju skitkul, en festival på tre dagar. Och under en av dagarna så är det Australiens nationaldag. De har en tävling här som går ut på att kasta en tonfisk så lång man kan. Jag kommer inte att ställa upp på den tävlingen men det kan ju vara kul att vara ute och se en massa folk. Det är ju lite roligt att Ngaire kommer på måndagen, då kan vi göra stan som det heter.

 

Nu börjar en mycket underhållande film, Galen i kärlek. Den är totalt underbar.

Av Louise - 3 januari 2009 22:34

Det var ingen idé att äta frukost eftersom vi skulle ut till mormor och äta frasvåfflor. Jag har inte ätit dem på länge men jag kommer ihåg att de var goda. Åkte vid 10 tiden till Gullmarsplan för att handla lite grejor till henne, då passade jag även på att hämta ut paket. Jag fick ju en trådlös telefon för att jag ändrade på mitt telefonabonnemang och jag hade även beställt lite böcker. Sedan åkte jag och tankade bilen med både bensin och spolarvätska. Nu är jag redo för en tur till landet.

Åkte ut till familjen för att hämta syster och Michelle, men de var inte hemma. Men jag behövde bara följa efter barnvagnsspåret och det glada ljudet så hittade jag dem på Ugglevägen. Hela familjen var ute och gick med Kevin, och alla blev jätteglada att se moster. Men mest lilla Lukas tror jag. Han är en liten prickekorv.

 

Vi åkte ut direkt mot landet och var framme vid 12, mormor var i full gång att grädda våfflor. Hon berättade att smeten är till 16 våfflor och innehåller 6 dl vispad grädde. Och där står jag och vispar grädde till dem. Jag kommer få en laktoschock. När mormor hade gräddat 14 våfflor (hon hade provsmakat en innan vi kom), Michelle räknade alla, så gick vi in i stora rummet och satte oss. Så det blev våfflor med kaffe, jag fick i mig 4 stycken. Sedan kom huvudvärken, det brukar vara första tecknet på att jag fått i mig för mycket. Så jag slutade men de andra fortsatte att äta. Vi satt och pratade om allt möjligt och man kunde se att mormor riktigt mös att ha oss tjejer där. Vi skrattade gott åt mormors kommentarer.

 

På väg hem så stannade vi till på Brisak, jag hittade en liten sil och en konservöppnare. Jag gick förbi godisdisken och stoppade en påse Dragster i korgen. Men kom på att jag inte äter godis så jag la tillbaka den. Men tänkte ändå att vadå, den där lilla är ju inge farlig. Men la tillbaka den igen. Men tänkte igen att det är ju ingen som ser mig köpa den, men la tillbaka den igen. Nu gick jag till kassan och var hur sugen som helst på de där Dragsterna. Syster köpte en jacka till Liam. Men sedan åkte vi hem.

 

När jag kom hem gick jag ner till Ica och köpte lite kött och pommes till middag. Nu undrar ni hur jag kan vara hungrig efter ha ätit mormors frasvåfflor men det är jag. Något måste jag ju får äta om jag inte får äta godis. Det blev lite chilibeasås till det, mm det var så gott.

 

I morgon blir det grekiskt till middag.. jag längtar!

Av Louise - 2 januari 2009 21:51

Här kommer lite bilder från julafton.

Kram på er.


Julafton2008

Av Louise - 2 januari 2009 20:28

Nu behöver jag allt stöd jag kan få, jag vill inte be om en större storlek på dykardräkten när jag kommer ner till Andrew och CO. Jag har inget nyårslöfte men jag ska försöka att inte äta godis och annat snacks förrän jag åker. Jag ska försöka hålla att bara dricka CocaCola på fredagar då jag har min myskväll. Det kommer alltså att bli en myskväll utan godis, men det är inga problem.

 

Jag var och förnyade mitt träningskort idag, 2500kr fattigare. Men 2000kronor står jobbet för så jag har ett träningskort på 1 år för 500kronor. Det är inte dåligt. Så jag var ju inte bara där och köpte nytt kort utan jag tränade också. Jag börjar lite försiktigt eftersom jag inte promenerat ordentligt på 3 månader. Jag gick på bandet i 45 minuter, sedan solade jag lite. Det är över 30 grader i Adelaide så jag vill försöka få lite färg innan jag åker. Jag får väl använda mig av brun utan sol också. Ska man gå i kjol så vill jag inte visa mina frostiga ben. Herregud, de är ju kritvita nu för tiden.

 

I morgon blir det svårt att hinna med träning på morgonen för jag ska till mormor men jag vill nog försöka på söndag. Antingen en promenad på morgonen (beror på hur kallt det är ute) eller så åker jag till Västertorp och går på löpbandet. Jag ska ju ändå träffa Bosse på söndag så kanske före middagen.

 

När jag kom ut från Västertorpshallen så hade jag fått ett mess från min vän Lise. Hon har förlovat sig… hallå där. Nu går det undan må jag säga. Men är man kär så är man. Jag har ju inte ens träffat karl, måste ju godkänna honom liksom. Han måste ju tycka om mig, annars vet jag inte om det är förhållandet kommer att fungera. Men jag har ju kommit bra överens med Lises andra killar, okej, det var bara en kille. Han hette Fredrik och var en kanonkille, den här killen heter Nalle. Han är säkert lika goo och glad så det går nog bra. Men nu förstår ni att jag måste träna hårt om jag ska komma in i en klänning i augusti också. Men det har jag gjort förr så det blir inga problem, eller hur halta Pia? Det gick så bra att ingen kände igen mig uppe vid altaret bredvid brudparet … (ok, det hade inget med vikten att göra).

 

Det är faktiskt rätt skönt att det går bra för någon när det gäller kärlek. Med tanke på att det är 3 damer på jobbet som har det kämpigt med kärleken. Det har varit väldigt mycket tårar blandat med ilska så nu får jag lite gulligull istället. Tack för det, vännen. Love u alot.

 

Jag skrev tidigare att jag skulle till mormor, hon ska bjuda på frasvåfflor gjorda på vispgrädde. Japp, det höll i 2 dagar i alla fall.

Av Louise - 1 januari 2009 21:08

Somnade mitt i fyrverkeriet i natt. Hade ställt klockan på väckning klockan 9.00 och gick faktiskt upp då. Kanal 5 skulle visa de 17 sista avsnitten av serien Vänner. De säger att det är världens bästa komediserie och jag håller faktiskt med. Jag har inte sett någon komediserie som är bättre, däremot tycker jag att Criminal Minds är en bättre serie. Men klockan 18 hade jag sett alla 17 avsnitt, puh. Jag skulle ha ätit middag med Bosse idag men restaurangen var stängd så vi har flyttat den tills på söndag. Så nu kan jag ligga kvar här i soffan.

 

Jag käkade lite middag, korv och spagetti. Jag hade inget annat hemma, hade hellre ätit ett kycklingspett men jag får vänta.

 

Idag är det alltså den första januari 2009 och förhoppningsvis ska det här året vara bättre än det förra. Men när jag pratade med syrran i morse så vet jag inte om det är sant. Det har redan dött två personer och det har inte ens gått en dag på det nya året. Inga nära personer till syrran men till andra familjemedlemmar. Vi får hålla tummarna att det blir bättre.

Nu har ju jag en ny pocket pc att skriva i, typ i kalendern. Jag har ju en i min bärbara dator, en kalender jag skriver för hand i och min outlook kalender som jag synkar med min pocket pc. Många kalendrar att hålla reda på. Jag kan ju skippa den jag har hemma för jag kan ju koppla upp mig på jobb outlooken. Så får det bli, jag hoppar över Sony kalendern. Japp, nu är den borta…. Snart, jag lovar.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards