Louise Dagbok

Alla inlägg under januari 2009

Av Louise - 10 januari 2009 21:39

Vaknade av larmet klockan 9, dags att gå upp alltså. Käka lite frukost, sedan var det dags för att titta på lite alpint. Jag skulle inte träffa Lise förrän 12.30 så jag kunde ta det lite lugnt på morgonen.

 

Vi träffades på ett fika utanför Lise, hon skulle med bussen efter 14 så det blev en snabbfika. Vi pratade om våra familjer och om oss själva. Det är skönt att få prata av sig lite. Vi hinner inte ses innan jag åker så vi har bestämt att träffas så fort jag kommer hem. Efter vi fikat klart så åkte jag och köpte en gravblomma och en ängel till mamma. Jag åker och lämnar den på mammas grav i morgon då det är redan årsdagen. Tänk vad ett år har gått fort, ibland känner jag lite skuld att jag har mått bra under detta år. Att jag har skrattat och mått rätt okej. Men jag vet att mamma hade velat att vi skulle leva på som vanligt. Det förstår jag ju men det känns att detta år har gått lite väl fort.

 

Sedan gjorde jag inget speciellt hemma, bara tog det lugnt och slappade i soffan. Såg en rätt rolig videosnutt på Youtube. Jag har lagt ut den i ett tidigare inlägg.

 

Det är ingenting på tv så jag får lägga mig tidigt och läsa en bok.

 

Boktips!

I morse började jag läsa en ny bok av Björn Hellberg. Den heter Inte  önskvärd, jag har precis börjat läsa den så jag kan inte riktigt säga hur den är. Men om jag går och lägger mig nu så kommer jag nog läsa en hel del ur den. Jag berättar mer i morgon.

Av Louise - 10 januari 2009 18:34

Kolla in den här filmen när vithajen byter plats med dykaren.

Vithajen fastnar i buren, drar sönder den och lägger sig i buren. En av dykarna dras ut ur buren medans en annan dras upp av personalen. Dykaren som dras ut ur buren fortsätter att filma. När hajen har dragit så simmar dykaren tillbaks i in buren genom det stora hålet och tar sig upp på båten.

Helt otroligt, felet dykarna gjorde var att dyka med små vithajar. De får alltså skylla sig själv.

Av Louise - 9 januari 2009 23:33

När jag gick och lade mig i går kväll så läste jag en stund innan jag släckte lampan. Men när jag ligger där och slumrar till så börjar min granne installera eller mecka med sin toalettstol. Jag hör tydligt att han har handen nere för att fixa med spolningen eller något. Han spolar och spolar och man hör porslinet mot porslinet. Han håller på i över en timme med detta och jag kan omöjligt sova.

 

Men jag gjorde väl det till slut för jag vaknar av klockradion börjar spela vid 6.30 Dags att gå upp för att åka och jobba. Det var lugnt på jobbet. Alla frågade om jag redan var frisk och jag svarade att ja, jag har ju fria luftvägar. Med det menar jag att det är inget snor som är i vägen när jag försöker andas genom näsan.

 

Vi hade ett utbildningsmöte idag och det drog vi igenom rätt fort. Jag hade ”kvartsamtal” med utbildningen också, bara lämna över lite statistik för 2008. Vi gick till Thai för att handla lunch som vanligt på fredagarna. Och det är alltid lika gott. På lunchen firade företaget Sussi som fyller  ”25” år (eller lika som jag fyller i år), hon fick ett presentkort på Cervera för 3000 kronor. Herregud, när jag fyllde 10 år yngre fick vi på 1000 kronor. Och för att ha en liten present att öppna så fick hon ett fint Champagneglas. Om jag också ska få ett paket att öppna så önskar jag mig ett Champagneglas i serien Clown. Den har jag ju redan fått ett glas utav företaget vid en jul, så då får jag ju två. Snälla Pia... Men vad jag vill få fram så är det att Företaget är väldigt givmilda när det gäller födelsedagspresenter.

 

Jag gick in på facebook och då hade Åza svarat på att gå ut och fika. Vi har inte träffats sedan vi slutade gymnasiet. Det är några år sedan. Efter jobbet så åkte jag till Globen och kollade lite i affärer. Var inne på apoteket för att kolla om jag har någon medicin att hämta ut. Ibland glömmer jag bort hur många gånger jag har kvar på receptet. Man får ju inga gula lappar längre så det är inte så lätt att komma ihåg det. Men hon var så snäll att hon skrev ut en annan lapp åt mig så jag kan ha koll. Hon var så snäll.

 

Klockan 18 var det middag hemma hos Elinor. Det var vi tjejer på jobbet som var bjudna. Det var verkligen jättetrevligt. Elinor bjöd på en kyckling i ugn som var kanon god. Jag som är så kinkig men Elinor vet ju vad jag gillar och inte gillar så hon hade gjort en 10 poängare. Hon lovade oss receptet på det. Verkar lätt att laga så det ska jag väl lyckas med. Efterrätten var små kladdkakamuffins, och hur goda var inte de. De kunde man tydligen ha i frysen och bara plocka fram. Det är i och för sig livsfarligt för mig att ha så men man kan ju bjuda på dem om man får oväntat besök. Kvällen var jätte trevlig och vi skrattade gott åt varandras historier (självupplevda för min del och allt är sant). Vi åkte straxt före 23 och jag körde Monica, Irene och Anki till gullmarsplan för de skulle vidare ut. Sussi, Pia och jag ska hem och natta oss. Nä, hade jag vetat om att det var utgång efter middagen hade jag nog planerat lite annorlunda. Men det händer säkert flera gånger.

 

Boktips!

Nu ska jag varva ner lite och sedan ska jag läsa ut de sista sidorna på min bok. Just nu läster jag Dråpslaget av Björn Hellberg. Jag vart rekommenderad att läsa hans böcker av min vän Kristina. Så jag köpte alla 14 kriminalböcker han skrivit. Jag har läst Födde: en dotter och nu läser jag alltså Dråpslaget. Den är helt ok, väldigt lättläst. Den här handlar om en samvetslös mördare som bara mördar kvinnor. Det känns jättebra att gå och lägga mig nu och läsa den…

Av Louise - 8 januari 2009 20:26

Fick ställa larmet på 7.30 för jag var tvungen att gå ut och flytta på bilen. Men det var inga problem, bara på med täckbyxorna och jackan. Jag skrapade bara upp en liten fyrkant på rutan så jag kunde göra en u-sväng och parkera på andra sidan.

 

Hem och lägga mig igen. Gick upp och åt frukost vid 10 tiden eller vad klockan nu var. Men sedan har jag inte gjort många knop, jag blir liksom lite tokig på mig själv när jag ligger så här hemma. Jag är inte dödssjuk eller har hög feber så då känns det inte bra att vara hemma. Men jag har haft huvudvärk och varit snuvig, jag nyser ju så mycket att det inte är klokt.

 

Pappa ringde, han hade nog läst vad jag skrivit att jag mådde dåligt. Men det var ju två dagar sedan, jag mår ju bättre nu. När vi sagt hej då så skulle jag ringa upp mormor, men då var pappa kvar i luren. Jag försökte skriva så han hörde men de diskuterade stolar eller något. Men jag la på flera gånger och till slut så fick jag ton. Så om du läser det här nu pappa lilla så tänk på att verkligen lägga på luren.

Jag ringde upp mormor och gratulerade henne på hennes 84 års dag. Hon var pigg och glad. Hon berättade att min morbror kommer vara borta i en månad till så hon var lite ledsen över det. Hon är ju van att ha honom där varje helg, hon känner sig lite ensam. Men jag ska till henne nästa helg och då ska vi åka och handla.

 

Ikväll börjar Criminal minds igen… jag och syster är så lyckliga. Det är 22 nya avsnitt så om de visas varje vecka så håller de på till midsommar. Jag kommer nog missa ett avsnitt när jag är i Australien. Men vem vet, jag kanske ser ett avsnitt där nere.

 

Nu ska jag nysa lite till… så god natt.

Av Louise - 7 januari 2009 20:26

Mår inte så bra men åker till jobbet i alla fall. Jag har försökt se om det finns någon annan dag för tjejerna att få seminariegenomgången men jag hittar ingen bra dag. Så jag åker till jobbet och låter dem ha den sedan åker jag hem.

Det ringde inte så farligt mycket på förmiddagen, mer än vanligt men ok. När de var klara vid lunch åkte jag till thai och köpte lunch att ta hem. Han blev lite orolig när jag inte ringt och bokat mat men han fixade det.

Åkte hem och åt lunchen sedan la jag mig och sov en stund. Låg i sängen till och från, sov och läste till och från. Frös och svettades till och från.

 

Det var inte så mycket på tv så det blev tidigt i säng.

Av Louise - 6 januari 2009 21:43

Började dagen med en promenad runt Långsjön, det var inte så kallt men det blåste. Jag och Kristina pratade så mycket att vi inte märkte hur fort vi gick. Det var trevligt att gå och prata av sig lite, vi har ju inte träffats sedan hennes fest. Vi ska göra om det i helgen.

 

Sedan var det fort hem och duscha för jag skulle hämta Pia om en timme. Men efter duschen så kände jag att någon stoppade något i min näsa. Jag började nysa och höll på ett bra tag. Jag blev dålig på några minuter. Men det hinner jag inte med. Jag åkte och hämtade Pia och vi åkte vidare till Heron city. Vi köpte biljetter till Australia, sedan gick vi ner till Grekiska kolgrillen och köpte mat. Jag älskar kycklingspett med tzatziki, ifall någon missat det. När vi var klara köpte vi kaffe med oss till filmen, jag hoppar ju godis och sånt för det är inte den 23 än. Jag har lovat att inte äta godis och snacks förrän jag åker. Men det gick bra, jag kunde ju knappt andas om jag stängde munnen. Jädrans va täppt jag blev helt plötsligt.

 

Filmen var faktiskt rätt bra, underbara naturbilder och budskapet var viktigt. Jag visste inte vad filmen skulle handla om riktigt men jag kände igen den Australiska historien om urinvånarna när jag såg den. Guiderna som jag hade på mina turer berättade just om ”de stulna generationerna”. Så jag hade hört mycket om det så det var intressant att se det på film. Så mitt betyg på filmen är **** av 5. Gå och se den men tänk på att den är nästan 3 timmar lång.

 

När jag kom hem så stod det någon bakom dörren och slog mig med en feber. Jag fick feber och mår skitdåligt. Chattade lite med Pia om jag ska gå till jobbet eller inte. Jag är ju en sådan person som går om jag inte är dödsjuk men jag ska ju flyga snart och vill inte ha några känningar av detta då. Så mår jag som jag mår nu i morgonbitti så ligger jag nog kvar här i soffan. Jag får lite ångest redan men vi får se i morgonbitti.

 

Nu har jag tagit en ipren och ska gå och lägga mig. Vi hörs i morgon ”people”.

Av Louise - 5 januari 2009 22:37

I morse var jag lite trött, gick inte och lade mig förrän efter 24. Jag fastnade för ett nytt program på Discovery som heter Tuna Wars. Det handlar om tonfiskfiskare från Port Lincoln i Australien. Det var jätteintressant för när jag flög till Port Lincoln från Adelaide så såg jag många vita ringar i vattnet. Jag fick reda på att det var nät fyllda med tonfisk. Det är tre båtar som fångar ett nät med tonfisk, dykare kollar storlek och kvalité. Sedan får de simma över till nät som de drar sakta mot tonfiskodlingen. Det kan sälja dessa tonfiskar för 50 000 dollar styck till Japan, och de fångar 300 ton tonfisk varje säsong. Det var lite roligt att se för de var inne i Port Lincoln hamn där Princess II ligger. Jag kommer ju vara där om tre veckor.

 

Men idag jobbade vi bara till 12, det är ju dag före röd dag. De var inte så farligt mycket jobb idag. Det var lite problem fortfarande med terminalerna, de fick status 2 Register fullt. Så vi fick fortfarande göra prombyte på dem. Jag och Irene hade ju vanan inne men det var väl lite jobbigt för Anki och Christer som har vilat upp sig.

 

Efter jobbet åkte jag ut till syster och tog en fika. Det var lite mysigt att gosa med Lukas. Liam, Michelle och Tova var ute och lekte, det var väldigt kallt ute med de hade mycket kläder på sig.

Idag hämtade jag även det jag lämnade in på kemtvätten före jul, har totalt glömt bort att hämta dem. Men nu var jag kom jag på det så nu har jag en ren och fin kavaj. Åkte till Carina och fixade naglarna, så nu är de också fina.

 

 Nu blir jag lite upprörd. Jag sitter och tittar på ett program på Kanal 5 som heter Bantningsdrömmen. Det handlar om en 15 kille från England som ser en magoperation som sin enda utväg att bli smal. Han väger 139 kg. Han får inte operera sig i England utan åker till New York och där säger läkaren att han omöjligt kan banta ner sig 40 kg som han bör gå ner. Man kan max banta ner sig 10 kg som består. Bantar man alltså ner 40 kg så kommer 30 kg tillbaka. Men vilken säljare han var, killen ser ju ingen annan utväg länge nu när läkaren säger att det är omöjligt. Hans pappa blev lika besatt av operationen han också, istället för att hela familjen går ihop ändrar sitt sätt att leva. Jag blir lite upprörd på detta. Jag är ingen motståndare av operationen, den ska absolut användas men han har ju inte ens försökt ordentligt. Han är 15 år och äter Pizza och hamburgare hela tiden. Jag tänker inte fortsätta diskussionen med mig själv länge. Jag gillar inte dessa dokumentärer, det är alltid från England.

Nu är man ledig en dag till innan det är dags att jobba igen. Det kommer att bli skönt när det är normala veckor igen. Men då ska jag åka på semester…

Av Louise - 4 januari 2009 21:24

Rodney Fox Great White Shark Expedition


Gå ner på sidan och titta under filmklipp.

Titta och njut.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards